LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Antički dani 2015”

Studenti organiziraju već tradicionalne Antičke dane u Zadru

Dođite i doživite duh antičkog Jadera!

Dođite i doživite duh antičkog Jadera!

Studenti arheologije sa Sveučilišta u Zadru, u suradnji s Arheološkim muzejom Zadar, organiziraju već tradicionalnu manifestaciju Antički dani. Ove se godine manifestacija sastoji od dvaju događaja: u subotu se, 6. lipnja, na zadarskom Forumu odražala Antička večer, a u ponedjeljak, 8. lipnja, studenti će izvesti predstavu naziva Aristofanova Irena iliti Gospa Mirogojska.

Program Antičke večeri održao se na Forumu ispred Arheološkog muzeja. Studenti su utjelovili uloge carske obitelji, legionara, vestalki, pučana, gladijatora i robova. Car je došao posjetiti antički Jader sa svojom obitelji, a dočekali su ga pučani. Kako bi se zabavili građani, održale su se gladijatorske borbe i ples plesačice.

U ponedjeljak, s početkom u 21 sat, održat će se predstava u dvorištu Citadele kod Sveučilišne menze. U predstavi će glumiti studenti koji su pohađali ovogodišnji novi kolegij Antičke kazališne radionice na Odjelu za klasičnu filologiju. Zajedno s profesorom doc. dr. sc. Miljenkom Lončarom studenti su pripremili malo moderniju verziju antičke priče.

Program možete pogledati i na plakatu koji su dizajnirali sami studenti.
 

Antički dani 2015 - plakat
 
FOTO: Arheološki muzej Zadar
 
 
 
FOTO: ARHEOLOŠKI MUZEJ ZADAR