LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
HDU i DMC

Stigla nova glazbena emisija na male ekrane; glazba je domaća i zabavna

Uz dosadašnju praksu objave „Zabavnog hita mjeseca“ koji HDU donosi na temelju mjesečnih podataka radijskog emitiranja u Hrvatskoj, zabavna će se glazba odsad emitirati i u posebnom obliku na DMC televiziji.

Uz dosadašnju praksu objave „Zabavnog hita mjeseca“ koji HDU donosi na temelju mjesečnih podataka radijskog emitiranja u Hrvatskoj, zabavna će se glazba odsad emitirati i u posebnom obliku na DMC televiziji.

Hrvatska diskografska udruga (HDU) u suradnji s DMC televizijom pokrenula je novu televizijsku emisiju naziva Ritam zabavne glazbe Powered by HDU. Premijerno je započela s emitiranjem u četvrtak, 7. veljače, u večernjem terminu.

Cilj je emisije popularizirati domaću glazbu zabavnog žanra i otvoriti joj novi prostor u televizijskom formatu. Uz dosadašnju praksu objave Zabavnog hita mjeseca koji HDU donosi na temelju mjesečnih podataka radijskog emitiranja u Hrvatskoj, zabavna će se glazba odsad emitirati i u posebnom obliku na malim ekranima.

Svaki mjesec u Ritmu zabavne glazbe predstavit će se deset pjesama zabavnog žanra iz hrvatskog radijskog etera s najvećim brojem emitiranja prethodnog mjeseca. Koja je pjesma zaslužila priznanje zabavnog hita mjeseca, kakvo je stanje na regionalnim listama slušanosti u Hrvatskoj i s kojim smo se hitovima ponajviše zabavljali prethodnog mjeseca, u svakoj će se epizodi predstaviti uz goste izvođače i listu Top 10 zabavnih hitova.

Foto: HDU

Hrvatska diskografska udruga podatke donosi na temelju emitiranja radijskih postaja na više od 140 radijskih postaja diljem zemlje. To je tek jedna od aktivnosti Udruge koja svakodnevno zastupa i promiče interese diskografa te glazbene industrije u čitavoj zemlji. Povezana je sa svjetskom diskografskom udrugom (IFPI) te unaprjeđuje domaću diskografiju i popularizira hrvatsku glazbu u skladu s najnovijim svjetskim trendovima.

– Zabavna je glazba nešto što nedostaje domaćem eteru. I ova top lista itekako je bitna, i za same izvođače, i za publiku jer je to jedan od najboljih načina stvaranja hitova.  izjavljuju iz diskografske kuće Hit Records.

DMC televizija (Dammic music channel) je kabelski/IPTV kanal, a programska je orijentacija kanala emitiranje glazbeno-zabavnog programa iz cijele regije. DMC je s emitiranjem počeo u veljači 2013. godine, a trenutačno se emitira preko digitalnog nacionalnog kabelskog operatera B-Net, A1 ,Ustream te osnovnog paketa Max TV-a na kojemu je među najgledanijim kanalima. Osnovana kao projekt izdavačke kuće DAMMIC koja djeluje 29 godina, strategija DMC programa je na inovativan, originalan i zanimljiv način postojećoj publici predstaviti hrvatsku, ali i internacionalnu glazbenu scenu.

– DMC televizija polako pomiče granice i ostvaruje mnoge zacrtane ciljeve. Suradnja s Hrvatskom diskografskom udrugom naše je priznanje od struke te prije svega velika čast i plus za našu televiziju. U svom programu njegujemo sve glazbene žanrove i ugošćujemo mnoga eminentna imena, ali pružamo priliku i svim mladim glazbenicima koji su na početku svoje karijere. Riječ zabava vodilja je našeg poslovanja. Radom i kreativnošću pokušavamo svojim gledateljima pružiti puno zabave i kvalitetnog glazbenog programa, stoga će se Ritam zabavne glazbe savršeno uklopiti u našu programsku shemu. Zahvaljujem HDU na ukazanom povjerenju i veselim se budućim projektima. –izjavio je direktor DMC televizije Mario Damjanović.

FOTO: TUMBLR