LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Praizvedba predstave u Gavelli

„Stela, poplava” jasno progovara o posljedicama psihičkog zlostavljanja

Nova predstava u Gavelli jasno progovara o aktualnom problemu zlostavljanja, posebno posljedicama psihičkoga zlostavljanja koje su nesagledive i trajne.

Nova predstava u Gavelli jasno progovara o aktualnom problemu zlostavljanja, posebno posljedicama psihičkoga zlostavljanja koje su nesagledive i trajne.

U subotu, 16. ožujka 2019, u kazalištu Gavella održana je praizvedba predstave Stela, poplava, Dine Pešuta, u režiji Selme Spahić. 

Stela, poplava obiteljska je drama i prikazuje događaje tijekom jedne noći u sarajevskom hotelu. Poznata glumica Stela s obitelji je doputovala u Sarajevo kako bi preuzela nagradu za životno djelo, a novinarka Ivana također stiže s obitelji i to kako bi napravila veliki razgovor s njome. Sve ono što se događa te noći posljedice su Stelinih postupaka prema sebi i bližnjima. Predstava jasno progovara o aktualnom problemu zlostavljanja, posebno posljedicama psihičkog zlostavljanja koje su nesagledive i trajne.

Foto: Gavella

Dino Pešut rođen je u Sisku 1990. godine Završio je studij dramaturgije, usmjerenje dramsko i filmsko pismo. Radi kao dramaturg i redatelj u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao dramatičar debitira dramom Pritisci moje generacije, u režiji Same M. Strelca, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Zbirka drama (Pret)posljednja panda i druge drame (Aura, Sisak) objavljena mu je 2017. godine Svoj prvi roman Poderana koljena (Fraktura, Zaprešić) izdaje 2018.

Selma Spahić rođena je 1986. godine Dosad je potpisala preko 25 kazališnih režija koje su joj višestruko nagrađivane te često gostuju na renomiranim internacionalnim festivalima poput BITEF-a u Srbiji, Neue Theater Stücke aus Europa u Njemačkoj, Kontakta u Poljskoj ili Culturescapes u Švicarskoj. Od 2012. do 2017. bila je umjetnička direktorica Internacionalnog teatarskog festivala MESS, za koji još uvijek selektira dio programa. Predaje na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

U predstavi igraju: Jelena Miholjević, Tena Nemet Brankov, Filip Križan, Darko Stazić, Ksenija Pajić, Sven Šestak, Marko Petrić i Igor Kovač. Dramaturginja je Bojana Vidosavljević, scenograf je Igor Pauška, kostimografkinja je Marita Ćopo, autori glazbe su Alen i Nenad Sinkauz, a koreograf je Pravedan Devlahović.

Foto: Gavella
FOTO: GAVELLA