LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmski festival pod zvjezdanim nebom

Star Film Fest fantastično ispunio ljetne sisačke noći

Treći izdanje velikog filmskog festivala u Sisku pretvoreno je u iznimno važno društveno zbivanje. Donosimo pobjednike pojedinih kategorija!

Treći izdanje velikog filmskog festivala u Sisku pretvoreno je u iznimno važno društveno zbivanje. Donosimo pobjednike pojedinih kategorija!

Treći i završni dan Star Film Festa bio je bogat brojnim događanjima i uzbuđenjima. Jutarnji dio za najmlađe protekao je uz projekciju filma Zagonetni dječak i predstavljanjima filmskih festivala. Tako su gosti u Gradskoj knjižnici poslušali informacije o Student cuts Film Festivalu, Four River Film Festivalu i Filmskoj reviji mladeži te Ljetnoj školi Filma Gunja. Spomenuti su pokazali Siščanima kako filmski festivali izgledaju u njihovoj organizaciji i pozvali ih da im se pridruže u njihovim gradovima. Mladi ljubitelji filma takođr su uživali razgovoru s glumcem Filipom Mayerom.

Poslijepodne su Kazalište 21 ispunili ljubitelji filma. U drugoj večeri projekcija pogledali su preostale filmove te su svojim glasom donijeli Nagradu publike. Stručni žiri Star Film Festa dao je ocjene filmovima, te su nakon završne projekcije proglasili pobjednike u zadanim kategorijama kao i pobjednika foto natječaja Stvarni Sisak.

Pobjednici u pojedinim kategorijama su:

Dokumentarni film: Rezidba, Katerina Duda

Eksperimentalni film: Be back, Andriy Lyryllov

Igrani film: Divna budućnost ljubavi moja, Marko Žunić

Industrijski film: Sektor, Goran Škofić

One take: Ugasi svjetlo, Janja Bijelić

Animirani film: Les Courgettes De La Resistance, Mellisa Idri

Nagrada publike: Sisters, Lea Vidaković

Pobjednik foto natječaja Stvarni Sisak: Bijele ruže, Ivica Bohrc

Foto: Facebook

Tijekom svečanog zatvaranja pobjednici su primili nagrade. Zatvaranje programa proteklo je uz glazbeno uzbuđenje Lukyja & Enigmatika koji je održan u romantičnom okruženju gradske šetnice uz Kupu.

Treći sisački Star Film Fest, uz izniman napor organizatora, vrijedni rad volontera i srdačno prijateljstvo mnogih gostiju i domaćina, pretvoren je u društveno zbivanje koje fantastično ispunjava ljetne noći u Sisku. Festival koji je kruna cjelogodišnjeg rada članova Kino kluba Sisak pod zvjezdanim nebom najavljuje četvrto izdanje.

FOTO: FACEBOOK