LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatne knjige

SF klasici Herberta Georgea Wellsa dostupni u sklopu projekta Besplatne elektroničke knjige

U sklopu projekta Besplatne elektroničke knjige čitateljima su dostupni brojni besplatni naslove među koje su odnedavno dodani klasici Nevidljivi čovjek i Otok doktora Moreaua.

U sklopu projekta Besplatne elektroničke knjige čitateljima su dostupni brojni besplatni naslove među koje su odnedavno dodani klasici Nevidljivi čovjek i Otok doktora Moreaua.

Projekt Besplatne elektroničke knjige donosi dva nova prijevoda začetnika žanra znanstvene fantastike Herberta Georgea Wellsa: Nevidljivi čovjek i Otok doktora Moreaua, a za njih je zaslužna Kristina Vlašić.

Riječ je o engleskom piscu koji piše mnoge žanrove, dok je najpoznatiji kao otac znanstvene fantastike, a napisao je brojne romane, pripovijetke, satire, biografije i društveno angažirane rasprave i članke (bio je socijalist i s vremenom je postajao sve skloniji pacifizmu, mada ne i početkom Prvog svjetskog rata) te je navodno rado polemizirao o Darwinovoj teoriji evolucije, koju je kao školovani biolog gorljivo zagovarao. Bio je i jedan od najvažnijih britanskih zagovornika društvenog progresivizma i socijalističkih doktrina.

Također, kako još stoji u opisu na stranici Besplatne elektroničke knjige, njegova su djela nagovijestila stvarne događaje, poput romana Otok doktora Moreaua (1896) koji je nagovijestio razvoj genetike, Vremenskog stroja (1895) i Nevidljivog čovjeka (1897) u kojem će se otvoriti zanimljiva pitanja na polju fizike te Rata svjetova (1898) i Rata na nebu (1907) koji su, iako pripadaju žanru znanstvene fantastike, nagovijestili budućnost agresivnog razvoja vojne industrije i utrke u naoružanju.

Besplatne knjige možete pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY