LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književna večer u Book caffeu

Šesto izdanje Ženske priče uz Julijanu Matanović i Suzanu Bosnić

U ovome programu može se naći svaka žena, a pogotovo studentica. Ovdje ćete imati priliku čuti iskustva iz prve ruke, naučiti kako ostvariti svoje snove i kako se probiti u često muškom svijetu.

U ovome programu može se naći svaka žena, a pogotovo studentica. Ovdje ćete imati priliku čuti iskustva iz prve ruke, naučiti kako ostvariti svoje snove i kako se probiti u često muškom svijetu.

U utorak, 18. ožujka u 20 sati, Book caffe ugostit će još jedno izdanje Ženske priče. Ovoga puta Marijana Perinić, spisateljica i stand up komičarka, dočekat će dvije poznate književnice: Julijanu Matanović i Suzanu Bosnić. Žensku priču jedan utorak u mjesecu pričaju ŽENE. Pričaju o književnosti i pisanju, o napisanim knjigama, ali i onima koje živimo, o putevima koji vode do inspiracije, ali i onima koji u knjigama završavaju.

U ovome programu može se naći svaka žena, a pogotovo studentica. Ovdje ćete imati priliku čuti iskustva iz prve ruke, naučiti kako ostvariti svoje snove i kako se probiti u često muškom svijetu. Možda će vas neka priča dirnuti, možda ćete se u nekoj priči prepoznati, a svakako vjerujemo da će vas te priče osnažiti i uliti vam snage za koračanje kroz ovaj sumorni život.

O gošćama

Julijana Matanović profesorica je književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Osim znanstvenih, stručnih i književnih radova, piše i radove prozne tematike. Tako je u razdoblju od 1997. godine do danas objavila dvanaest proznih radova. Prvijenac ''Zašto sam vam lagala'' je prodan u 50.000 primjeraka. Za svoj rad je nagrađena i sa dva Kiklopa, dok je isto toliko puta nominirana za navedenu nagradu. Knjige su joj prevedene na ukupno devet jezika.

Suzana Bosnić je tijekom studija informatike otkrila svoj poziv - novinarstvo. Svoju kreativnost otkrila je u Centru za kreativno pisanje, pa su se tako počele nizati i kratke priče koje su objavljene u zbirci Pod zemljom u velikim cipelama (2013.). Svoje radove je objavila u časopisima Tema i Quorum, zbirci kratkih priča Krom i Pakao, a neke priče su dobile i nagradu.

Što je Ženska priča?

Književna večer ''Ženska priča'' započela je u rujnu 2013. godine, a održava se jednog odabranog utorka u mjesecu. Na ovoj večeri gosti su isključivo žene spisateljice, koje pričaju o svojoj karijeri i ljubavi prema istoj. Do sada, svoju žensku priču su ispričale Milana Vlaović, Ksenija Kušec, Rujana Jeger, Nevena Rendeli, Dvina Meler, Mani Gotovac, Milana Vuković Runjić i Karmela Špoljarić, a što zanimljivog imaju reći mlada novinarka i profesorica književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, provjerite sutra.

Mjesto je potrebno rezervirati na mail rezervacije@bookcaffe.hr ili na broj 091/739-9535. Nešto više pročitajte na službenom Facebook eventu.

FOTO: BOOK CAFFE