LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljeto u Ludensu

„Samo jedna žena“ pokazuje koliko se maskiramo za vanjski svijet

Nakon što je predstava „Balon“ oduševila koprivničku publiku, Ljeto u Ludensu zatvara „Samo jedna žena“ u izvedbi Gala teatra.

Nakon što je predstava „Balon“ oduševila koprivničku publiku, Ljeto u Ludensu zatvara „Samo jedna žena“ u izvedbi Gala teatra.

Stalni gost u Ludens teatru, Teatar Exit, i ove je godine gostovao na Maloj sceni smijeha – Ljetu u Ludensu. Predstava Balon, koja je svoju premijeru doživjela 2009. godine, napunila je Atrij Doma mladih te oduševila okupljenu publiku.

Pirandelovski isprepletene realnosti u ovoj predstavi nasmijale su publiku, no i ostavile mnoštvo otvorenih pitanja o kojima se može razmišljati još dugo nakon gašenja reflektora. Teatar Exit kazalište je koje se bavi izrazito važnim socijalnim temama kakve pogađaju nas same ili nama bliske ljude, a na tim je temeljima i nastalo spomenuto ostvarenje. Također, Ludens teatar je za ovu i sljedeću predstavu u znak zahvalnosti koprivničkim vatrogascima, koji su se pridružili gašenju požara u Dalmaciji, poklonio po dvije ulaznice.

– Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan viđamo? I koliko nas oni uopće zanimaju? Maria naivno, ali na duhovit, komičan način progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojima se stalno susreće. – ističu u Gala teatru.

Sedmo izdanje Ljeta u Ludensu zatvara svoja vrata sljedeće subote, 29. srpnja kada je na rasporedu predstava Samo jedna žena u produkciji Gala teatra i izvedbi Matije Prskalo. Početak je u 21:00 sati u Atriju Doma mladih.

FOTO: LUDENS TEATAR