Ljeto u Ludensu

Moć glumačke transformacije u „Balonu“ ovladat će koprivničkom publikom

Ljeto u Ludensu

– 'Balon' je predstava o Glumcu – o iluziji koju on stvara i kojom putuje sve dok se ne susretne sa samim sobom, predstava o Glumčevu identitetu, o tome za koga i zašto on uopće igra svoju igru – ističu u Teatru Exit.

Nakon tri uspješne predstave ovogodišnjeg Ljeta u Ludensu sljedeći u Atriju Doma mladih gostuje Teatar Exit. Posjetitelje 22. srpnja očekuje predstava Balon.

Prošle se subote koprivničkoj publici predstavila Sara Renar svojim radiofonsko-scenskim projektom Gdje povlačiš crtu? za koji je Večernji list rekao kako se radi o Stilskim vježbama 21. stoljeća, nakon čega je uslijedio kabaretsko-glazbeni performans koprivničkog benda Moskau. Ova nekonvencionalna predstava na ovogodišnjem Ljetu u Ludensu privukla je mnogobrojnu publiku, a okupljeni su mogli uživati u večeri teatralizirane glazbe ili uglazbljenom kazalištu. Cjelokupni program bio je i svojevrsna pretpremijera projekta u kojem sudjeluju Sara Renar, Moskau i SKROZ, a kojim će predstaviti nova vinilna izdanja već ove jeseni. Kako je namjera djelovanja ovog teatra odgovaranje na potrebe zajednice, ne iznenađuje izlazak iz okvira te poticanje kazališne umjetnosti kakvu je publika mogla pogledati prošle subote.

– Neka od najvećih imena hrvatskoga glumišta nastavljaju u Balonu već poznatu exitovsku tradiciju bravuroznoga glumačkog teatra u kojem do izražaja dolazi moć glumačke transformacije. Balon je predstava o Glumcu – o iluziji koju on stvara i kojom putuje sve dok se ne susretne sa samim sobom, predstava o Glumčevu identitetu, o tome za koga i zašto on uopće igra svoju igru – ističu u Teatru Exit.

Ulaznice za predstavu mogu se kupiti u Šarenom Dućanu, Hotelu Podravina, Le Petit Caféu te u uredu Ludens teatra (Doma mladih / 1. kat). Pojedinačna cijena iznosi 40,00 kuna.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava "Turbofolk"

Izvedba kultne predstave u riječkom HNK

„Turbofolk je hrvatsko narodno kazalište 21. stoljeća.“

Od samog početka predstava „Turbofolk“ pokazuje potencijal dugovječne uspješnice te doista 10 godina nakon ne prestaje biti izazovna. U riječkom HNK okuplja prvotnu glumačku postavu u čast preminuloj glumici koja jedina nedostaje.

Plakat predstave "Dno dna"

Teatar Tirena i Centar za kulturu Trešnjevka

Predstava koja govori o konzumaciji alkohola, različitim fazama pijanstva i njegovim posljedicama

Premijere nove predstave Teatra Tirena "D(n)o dna" održat će se u nedjelju 13. ožujka u Centru za kulturu Trešnjevka. Tema je konzumacija alkohola među tinejdžerima

Predstava „Divine Blindness”

Bajka za odrasle

„Divine Blindness” – predstava o sljepoći bogova premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

Priča o tri božice umjetnosti, tri gracije uspavane u vlastitoj ljepoti i odvojene od svjetovnih zbivanja – Melaniji, Estefaniji i Yovaniki, koje bogovi šalju na zemlju kako bi osvježile saznanja o tome što je umjetnost danas, nova je na pozornici Zagrebačkog plesnog centra.

SHOWderica 2017

Festival na Šoderici

SHOWderica povodom četvrtog rođendana priprema i DJ contest

Podravski studenti pripremaju još jedno izdanje SHOWderice. Osim što se možete zabaviti uz bogat glazbeni i sportski sadržaj, možete započeti svoju glazbenu DJ avanturu.

Sveučilište Sjever

Sveučilišni centar Varaždin i Sveučilište Sjever

Javna predavanja na Sveučilištu Sjever

Gostujuća predavanja na Sveučilištu Sjever održat će Stanko Abadžić, predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Mirjana Dumančić i predsjednica Europske federacije regulatornih tijela u sestrinstvu (FEPI) Dragica Šimunec, a predstavit će se i uredništvo multidisciplinarnog znanstvenog časopisa Podravina.