LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Impulse festival predstavlja

Ritualno okupljanje zaljubljenika u gramofonske ploče na riječkim ulicama

Treće izdanje Impulse festivala priprema sajam gramofonskih ploča i brojne zanimljivosti zaljubljenicima u glazbenu kulturu.

Treće izdanje Impulse festivala priprema sajam gramofonskih ploča i brojne zanimljivosti zaljubljenicima u glazbenu kulturu.

Impulse festival treću godinu zaredom organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci uz potporu Grada Rijeke – Odjela za kulturu, Sveučilišta u Rijeci i HDS ZAMP-a.

Ljubitelji vinila i na trećem izdanju dobivaju svoj dan. Kako ne bi otišli kući praznih ruku, u sklopu festivala organizira se veliki, šesti sajam ploča, ritualno okupljanje zaljubljenika u gramofonske ploče, ali i glazbenu kulturu općenito. Ove godine sajam ploča izlazi van, i to u Kružnu ulicu (pored OKC-a Palach) u Rijeci.

Prava prilika za kupovinu, razmjenu, razgledavanje, druženje i ostale čari koje sajam nudi zakazana je za subotu 11. lipnja 2016., u trajanju od 10 do 17 sati. Ulaz je na sajam slobodan, nema najma za izlagače i glazba je ponovno posvuda.

Za edukativni dio Impulse festivala tradicionalno se organiziraju glazbeni osvrti u skopu kojih se starije fanove, ali i mlađe generacije ljubitelja glazbe, educira o liku i djelu kultnih glazbenika u formi interaktivnih predavanja, glazbene slušanice i druženja. Povod ovogodišnjem glazbenom osvrtu na Can, njemački band koji je utjecao na generacije glazbenika, izlazak je njihove prve službene biografije u proljeće, 45 godina od objavljivanja kultnog albuma Tago Mago (1971), kao i 15 godina od smrti gitarista Michaela Karolija.

Tom prilikom organizira se druženje uz video projekciju Can – Free Concert iz 1972. godine te izlaganje o raznim glazbenim izdanjima benda. Razgovor će, uz potporu studijskih albuma na vinilu, voditi Ronald Rajković i Miodrag Vučinić u ponedjeljak 13. lipnja s početkom u 20 sati u Galeriji SKC. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Foto: Impulse festival

FOTO: IMPULSE FESTIVAL