LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Zajc uz vas”

Riječki HNK pruža raznovrsni online program; otkriva i što će s kazališnom sezonom

Od 20. ožujka dostupan je program „Zajc uz vas”. Iz kazališta poručuju da stižu programski noviteti, ali i da će se realizirati sve ono što je prvotno bilo planirano u kazališnoj sezoni.

Od 20. ožujka dostupan je program „Zajc uz vas”. Iz kazališta poručuju da stižu programski noviteti, ali i da će se realizirati sve ono što je prvotno bilo planirano u kazališnoj sezoni.

HNK Ivana pl. Zajca svojim je online programom Zajc uz vas uspješno povezao publiku s kazališnim aktivnostima u okolnostima pandemije koronavirusa i mjera socijalnog distanciranja. Dokaz su tome, poručuju njegovi predstavnici, statistike posjećenosti sadržaja koji plasira na svojim kanalima.

Ovo je kazalište, naime, reorganiziralo svoj rad kako bi ispoštovalo propisane mjere sigurnosti. Program Zajc uz vas dostupan je na YouTube kanalu i drugim njegovim društvenim mrežama od 20. ožujka. 

– Riječ je o novom programu, produciranom upravo u svrhu kontinuiranog umjetničkog kontakta s publikom u doba izolacije, u čemu je riječki HNK među rijetkima. Tako dan započinje u 8 sati Jutarnjom selfie poezijom – svakog jutra jedna glumica ili glumac Hrvatske ili Talijanske drame govori poeziju po osobnom izboru. Potom slijedi Arija u podne kada solistica ili solist opernog ansambla izvodi po jedu ariju uz osobnu posvetu, najčešće onima najugroženijim u doba epidemije i onima na prvoj crti. U 20 sati na redu je program za najmlađe – Zajčić za laku noć – kada glumice i glumci pričaju priče, ranijih dana bajke, a potom i basne. Dnevni online program završava plesnim videom – Baletnom insomnijom, odnosno solom ili koreografskim isječkom. – objašnjavaju iz Zajca.

Djelatnice i djelatnici poručuju da već pripremaju program koji će krenuti čim to bude moguće te da su spremni produžiti ovu kazališnu sezonu i ranije započeti s novom kako bi se realiziralo sve ono što je prvotno bilo planirano. 

– Što odgovorniji budemo, prije će to biti moguće. Zato – ostanite doma te i dalje pratite Zajc uz vas koji uskoro donosi i programske novitete. – dodaju.

FOTO: UNSPLASH