LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Info zona poziva

Razglednice iz splitske kulture: predavanja o Splitu u Info zoni

Drugo predavanje (25. 9.) posvećeno je veduti grada, početku turizma i konzervatorske djelatnosti u Splitu, a treće (26. 9.) arhitekturi 20. stoljeća u Splitu.

Drugo predavanje (25. 9.) posvećeno je veduti grada, početku turizma i konzervatorske djelatnosti u Splitu, a treće (26. 9.) arhitekturi 20. stoljeća u Splitu.

Ciklus multimedijalnih, dinamičnih i atraktivnih predavanja pod nazivom Razglednice iz splitske kulture namijenjen je prvenstveno mladima koje se želi upoznati sa važnim momentima kulture grada Splita i njihovim utjecajima na današnje vrijeme. Održavat će se od srijede (24. rujna) do petka (26. rujna) u Info zoni u 19 sati.

Drugo predavanje (25. 9.) posvećeno je veduti grada, početku turizma i konzervatorske djelatnosti u Splitu, a treće (26. 9.) arhitekturi 20. stoljeća u Splitu. Predavačica je Anja Ivić, apsolventica povijesti umjetnosti zagrebačkog Filozofskog fakulteta.

Teme drugog predavanja su ideje o zaštiti Palače rođene od sredine 18. i 19. stoljeća kada je počela popularizacija Dioklecijanove palače u stranim publikacijama putnika i pustolova te stručnih konzervatorskih djelatnika. Te ideje imale su odrazi na graditeljsko djelovanje Marmonta i Antuna Bajamontija te konzervatorsko djelovanje Vicka Andrića kao i postepeno mijenjanje veduta grada.

Fokus trećeg predavanja su obnova, modernističke interpolacije i arhitektura unutar i izvan Dioklecijanove palače te arhitektura koja je proširila grad u svim smjerovima van Palače - primjerice Neboder Koteks, Kineski zid i Split 3.

FOTO: FRANO JERKAN/STUDENTSKI.HR