LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj Gradske knjižnice Kaštela

Raspisan natječaj za najbolji hrvatski povijesni roman; nagrada je 10 000 kn

– Svrha natječaja jest obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo. – ističu iz Gradske knjižnice Kaštela.

– Svrha natječaja jest obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo. – ističu iz Gradske knjižnice Kaštela.

Gradska knjižnica Kaštela raspisala je Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku.

– Svrha natječaja jest obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo. Cilj natječaja jest i upoznavanje šire javnosti s događajima iz hrvatske povijesti na što zanimljiviji način, a što bi trebalo biti postignuto upravo kroz ovakvu formu, i to s naglaskom na povijesne događaje iz prošlosti Kaštela i susjednih gradova koji se nalaze u području Kaštelanskog zaljeva. – navode iz Knjižnice.

Natječaj je otvoren do 19. srpnja 2021. godine.

– Rukopis mora biti napisan na računalu, veličine od 10 do 15 autorskih araka, pisan oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5 na bijelomu papiru formata A4. – ističu

Poručuju i da rukopis treba biti uvezan te dostavljen u četiri primjerka na adresu: Gradska knjižnica Kaštela (Za natječaj NAJBOLJI NEOBJAVLJENI HRVATSKI POVIJESNI ROMAN), Trg palih za domovinu 1, 21212 Kaštel Sućurac. Potrebno je priložiti i elektronički zapis teksta (na CD-u, DVD-u ili USB-u).

– Natječaj je javan, a rukopisi se predaju pod zaporkom. Molimo autore da na rukopis romana napišu zaporku, a uz rukopis prilože zapečaćenu omotnicu u kojoj se nalaze: zaporka, ime i prezime autora, telefon, adresa, e-mail, OIB i IBAN. – ističu iz Knjižnice.

Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od tri istaknuta hrvatska književnika odabrat će najbolji rukopis. Rezultati će biti objavljeni početkom listopada 2021. godine.

Autoru najboljega hrvatskog povijesnog romana dodijelit će se novčana nagrada u iznosu od 10 000 kuna, a roman će biti objavljen u nakladničkoj kući Naklada Bošković u sunakladništvu s Gradskom knjižnicom Kaštela. Autor osobno sklapa ugovor s Nakladom Bošković.

Premijerno predstavljanje nagrađenoga romana i autora održat će se u prosincu 2021. u Kaštelima na Dan Gradske knjižnice Kaštela. 
FOTO: PIXABAY