LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Info zona Split

Promocija književnog časopisa „The Split Mind"

Ovaj će se petak održati promocija 13. broja časopisa za književnost Filozofskog fakulteta u Splitu.

Ovaj će se petak održati promocija 13. broja časopisa za književnost Filozofskog fakulteta u Splitu.

The Split Mind, časopis za književnost Filozofskog fakulteta u Splitu, godinama uspješno otkriva mlade talente i podsjeća na već ustoličene, a stotine njegovih stranica ispunjavali su eseji, kritike, proza, poezija, osvrti i prijevodi. Promocija 13. broja održat će se u petak, 20. studenog u 19 sati, u Info zoni.

U novom broju na zadnjim stranicama donosi Anne Sexton na hrvatskom i Vesnu Parun na engleskom, te otkriva što se krije pod naslovom Vivere Con Gli Occhi Aperti. Prijevodima prethodi četrdesetak stranica tematski raznolikih kratkih priča - od promišljanja o umjetnosti do svakidašnjih, ali i nesvakidašnjih događaja.

Prva polovica, od nešto manje od stotinu stranica, časopisa posvećena je poeziji autora svih dobnih skupina, iz svih krajeva Hrvatske. Među pjesmama su i radovi Maje Aralice, Siniše Matasovića i Jurice Benzona, koji su tim redoslijedom nagrađeni na natječaju za najbolju neobjavljenu pjesmu gradske knjižnice Solin 2014. godine

Promocija časopisa se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.