LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagrada Marko Fotez

Profesorici s FFZG-a uručena nagrada za istraživanje hrvatske drame i kazališta

Profesorici dr. sc. Ladi Čale Feldman dodijeljena je nagrada za istraživanje hrvatske drame i kazališta.

Profesorici dr. sc. Ladi Čale Feldman dodijeljena je nagrada za istraživanje hrvatske drame i kazališta.

Prof. dr. sc. Lada Čale Feldman, redovita profesorica na Katedri za teatrologiju i dramatologiju Odsjeka za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dobila je nagradu Marko Fotez za knjige posvećene istraživanju hrvatske drame i kazališta.

Nagrada Marko Fotez dodjeljuje se svake četiri godine, a dodjeljuje ju Zavod za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU. Svečana dodjela nagrade održana je u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u ponedjeljak, 5. srpnja.

Profesorica Lada Čale Feldman dobila je nagradu za knjigu studija Onkraj pozornice (izdavač Disput, 2019) koja, kako se navodi u obrazloženju, u čvrstu tematsku i metodsku cjelinu povezuje sustavno istraživanje, promišljanje i revalorizaciju temeljne kategorije dramskog u književnosti, u kazalištu, na filmu, posebno u proznim tekstovima i u okvirima terapijskog promišljanja literarno zabilježenog rada snova.
– Nema ljepšeg osjećaja nego biti u nizu velikih prethodnika, među kojima je i moj otac, kao i društvu nastavljača, što će našu malu disciplinu povremeno činiti velikom. – rekla je tom prigodom profesorica Lada Čale Feldman.
FOTO: HRVATSKA AKADEMIJA ZNANOSTI I UMJETNOSTI