LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gradska knjižnica Kaštela

Produljen natječaj za najbolji povijesni roman; objavit će se i novčano nagraditi

Gradska knjižnica Kaštela zaprima rukopise do 20. srpnja. Najbolji pristigli povijesni roman bit će objavljen, a njegov autor nagrađen s 10 000 kuna.

Gradska knjižnica Kaštela zaprima rukopise do 20. srpnja. Najbolji pristigli povijesni roman bit će objavljen, a njegov autor nagrađen s 10 000 kuna.

Gradska knjižnica Kaštela produljila je rok za prijavu na Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku. Rukopise će zaprimati do 20. srpnja 2020. 

Predstavnici podsjećaju da je svrha natječaja obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo. Njime želi upoznati širu javnost s događajima iz hrvatske povijesti na što zanimljiviji način, a što bi trebalo biti postignuto upravo kroz ovakvu formu.

Roman ne smije prethodno biti objavljen niti prijavljen na neki drugi natječaj, a svaki se autor može prijaviti samo s jednim djelom. Potrebno ga je napisati na računalu u Word dokumentu veličine od 10 do 15 autorskih araka, fontom Times News Roman, veličine 12 i proreda 1,5. Predaje se pod zaporkom. 

– Molimo autore da na rukopis romana, koji će poslati kao Word dokument, napišu zaporku te da uz rukopis u posebnom priloženom Wordu dokumentu napišu: rješenje zaporke, ime i prezime, broj telefona/mobitela, adresu, e-mail, OIB i IBAN. – pojašnjavaju iz Knjižnice.

Prijava je moguća slanjem navedenog na e-mail kneztrpimir.gkk@gmail.com, s naznakom Za natječaj KNEZ TRPIMIR.

Prosudbeno povjerenstvo, koje čine tri istaknuta hrvatska književnika, odabrat će najbolji roman. Rezultati će biti objavljeni u listopadu 2020. godine.

Najbolji će se rukopis objaviti u nakladničkoj kući Naklada Bošković u sunakladništvu s Gradskom knjižnicom Kaštela, a autor će biti nagrađen s 10 000 kuna. Njegovo premijerno predstavljanje planirano je u prosincu 2020. kada se obilježava dan ove knjižnice. 

FOTO: PIXABAY