LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stvaranje kulturalno ne-monogamnog prostora

Predstavljanje FictionPlayGroundsa, platforme za umrežavanje različitih umjetnosti

KSET će 11. svibnja ugostiti autore i autorice FictionPlayGroundsa. To će biti prvi prezentacijski događaj na kojemu će posjetitelji moći uživati u čitanju poezije i proze uz popratne vizuale.

KSET će 11. svibnja ugostiti autore i autorice FictionPlayGroundsa. To će biti prvi prezentacijski događaj na kojemu će posjetitelji moći uživati u čitanju poezije i proze uz popratne vizuale.

FictionPlayGrounds (FPG) intermedijalna je platforma za promociju, povezivanje i umrežavanje autora iz različitih umjetnosti putem njihovih djela. Dobrodošli su autori iz gotovo svih područja umjetnosti; audiovizualnih, glazbenih, literarnih, vizualnih i izvedbenih umjetnosti, arhitekture i novih medija, koji odabiru žele li surađivati po principu autorskog odgovora ili samo prezentirati svoje postojeće radove.

Projekt je nastao inicijativom dvaju autora iz područja književnog, kazališnog i filmskog stvaralaštva koji su osjetili potrebu za stvaranjem kulturalno ne-monogamnog prostora na kojemu će se autori iz različitih polja, s raznolikim afinitetima moći, povezati i surađivati te tako povećati svoju vidljivost i mogućnost prodora na tržište. FictionPlayGrounds podupire i promovira umjetnike neovisno o njihovom formalnom obrazovanju u području umjetnosti u kojem djeluju te omogućuje specifičnu komunikaciju afirmiranih i neafirmiranih stvaratelja putem inovativnog koncepta autorskog odgovora.

U srijedu 11. svibnja 2016. Klub studenata elektrotehnike (KSET) ugostit će autore i autorice FictionPlayGroundsa. Program počinje u 20 sati. Ovo će biti prvi prezentacijski događaj FPG platforme tijekom kojega će posjetitelji prisustvovati čitanju poezije i proze odabranih autora u interpretaciji petero izvođača uz popratne vizuale na projektoru. U stankama između čitanja tekstova posjetitelji će moći poslušati glazbena intermezza FPG-ovih skladatelja, a večer će završiti glazbenim programom. Također, premijerno će se prikazati trailer projekta i predstavit će se članovi tima.

Ako vas zanima koliko se tekst, vizual i glazba mogu nadopuniti, može li interakcija s drugim medijima promijeniti način na koji ih kao zasebne umjetnosti promatramo i doživljavamo te hoće li glazbena izvedba utjecati na interpretaciju izvođača, posjetite prezentacijski događaj. Za sudjelovanje trebate izdvojiti simboličnih 5 kuna. Za sve ostale informacije o projektu i događaju možete se obratiti na e-mail fpgpublicrel@gmail ili uživo u srijedu.

FOTO: FICTIONPLAYGROUNDS