LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Galeriji Modulor

Postavlja se izložba keramike koju posjetitelji mogu i dotaknuti i pomaknuti; ulaz besplatan

Od 22. do 31. listopada moguće je besplatno pogledati izložbu Nade Benc Štuke. Promatrači su pozvani da opipom i razmještajem sudjeluju u postavu.

Od 22. do 31. listopada moguće je besplatno pogledati izložbu Nade Benc Štuke. Promatrači su pozvani da opipom i razmještajem sudjeluju u postavu.

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor postavlja interaktivnu izložbu keramike pod nazivom Dotakni, pomakni Nade Benc Štuke. Otvorenje je zakazano za utorak, 22. listopada, u 19 sati.

Promatrači su pozvani da opipom i razmještajem sudjeluju u postavu.

Zašto glina (zemlja)?

– Moderno doba digitalnih tehnologija odmaknulo nas je od prirode. Udaljujemo se od onoga što praiskonski nosimo u sebi, od onoga što nas uzemljuje i stabilizira kako fiziološki tako i psihološki. Iz dubokog poštovanja prema Zemlji autorica izabire glinu kako bi keramikom naglasila njenu važnost. – poručuju iz Centra.

Zašto dotakni?

– Sve se manje koristimo rukama. Uskraćujemo si suptilnost osjeta dodira. Ruke su u vrlo maloj mjeri kreativni stvaraoci konkretnih objekata... Želja je da se bar na kratko zastane, primi u ruke neki od oblika nastalih iz Nadinih ruku, da se osjeti kroz rad energiju zemlje, dah zraka koji je isušio vodu iz nje, vrelinu vatre koja mu je promijenila strukturu pretvorivši ga trajno u keramički objekt.

Zašto pomakni?

– Želja mi je s posjetiocem podijeliti djelić užitka stvaranja, kreiranja nečega novoga. U tom trenutku bit će povezani – ti s mojim uradcima, ja s tvojim mislima. Nećemo biti stranci u slučajnom prolazu. – ističe Nada Benc Štuka.

Izložba je otvorena do 31. listopada 2019. Ulaz je besplatan.

FOTO: CENTAR ZA KULTURU TREŠNJEVKA