LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svijet filma

Ponajbolja sanjarska svjetska studentska filmska produkcija na STIFF-u; prijave u tijeku

Do 1. svibnja zaprimaju se filmski uratci na temu snova koji će se prikazivati na velikom međunarodnom studentskom festivalu u Rijeci, posvećenom isključivo studentskom filmu.

Do 1. svibnja zaprimaju se filmski uratci na temu snova koji će se prikazivati na velikom međunarodnom studentskom festivalu u Rijeci, posvećenom isključivo studentskom filmu.

STIFF je prvi hrvatski međunarodni festival posvećen isključivo studentskom filmu, a pokrenut je u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci. Cilj njegova pokretanja leži u predstavljanju ponajbolje svjetske studentske filmske produkcije. Ove će se godine njegovo peto izdanje održati od 18. do 21. listopada u riječkom Art kinu.

Prema riječima Maše Drnić, koja je uz Sanju Marjanović umjetnička direktorica festivala, interes za festival svake godine je sve veći, pa se tako prijavi u prosjeku tri tisuće filmova. Nadodala je kako se ovogodišnji festival koji doživljava svoje peto izdanje, fokusira na filmove čiji su protagonisti sanjari, na priče o velikim i malim nadanjima, maštarijama, ali i o neuspjelim snovima i noćnim morama.

Prijave su moguće do 1. svibnja, a prijaviti se mogu studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta koji su nastali nakon 1. siječnja 2016. godine Isto tako, prijave su otvorene i za debitantske radove bivših studenata filma i eksperimentalnih filmova u trajanju do tri minute.

Uvjet je da filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku, a primaju se isključivo putem Film Freeway platforme. Najbolji igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni film izabrat će žiri festivala, ali i publika će moći odabrati najdražeg među njima.

FOTO: PIXABAY