LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagradni natječaj

Poklanjamo ulaznice za predstavu „Slikari rudari”

Predstava „Slikari rudari” topla je drama-komedija Leeja Halla koja igra u sklopu Gavella i Europlakat Faira, a za koju u nagradnom natječaju dijelimo 2x2 ulaznice.

Predstava „Slikari rudari” topla je drama-komedija Leeja Halla koja igra u sklopu Gavella i Europlakat Faira, a za koju u nagradnom natječaju dijelimo 2x2 ulaznice.

Započeo je Gavella i Europlakat Fair – kazališni festival u Frankopanskoj koji se već tradicionalno održava u lipnju, a za čijeg se trajanja prikazuju svi naslovi koji se nalaze na Gavellinu repertoaru. Jedan je od njih i predstava Slikari rudari, čija je izvedba zakazana za 7. lipnja u 20:00, a za koju dijelimo ulaznice. 

Za sudjelovanje u nagradnom natječaju potrebno je na objavu ovoga članka na Facebook stranici portala Studentski.hr ostaviti komentar s točnim odgovorom na pitanje Tko je zaslužan za kostimografiju u Slikarima rudarima?. Dva sudionika nagradit će se s po dvije ulaznice. Natječaj je otvoren do 6. lipnja u 21:00.

Slikari rudari, podsjetimo, topla je drama-komedija Leeja Halla, premijerno prikazana u prošloj sezoni. Nastala je po istinitim događajima vezanim uz Ashingtonsku grupu, skupinu slikara prepoznatih 30-ih i 40-ih godina 20. stoljeća, čiji su članovi uglavnom bili rudari, a koji su počeli slikati posve slučajno, kao dio doškolovanja tadašnjeg radništva. Snažna je to priča u koju je od početka do samoga kraja protkana upečatljiva misao – umjetnost nije rezervirana samo za one dobrostojeće, već ona biva svugdje i neprestano oko nas, samo je potrebno naučiti čitati. Vrsna Gavellina glumačka postava uvjerljivo utjelovljuje rudare koji napokon pridaju značenje nečemu što su prethodno bili samo krugovi i kvadrati, nečemu što je poprimilo moći mijenjanja i činjenja svakodnevice ljepšom.

FOTO: GAVELLA