LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagradni natječaj

Poklanjamo ulaznice za predstavu „Kraljevstvo Moje (za početnike)”

Do 19. rujna u 13 sati možete sudjelovati u nagradnom natječaju čiji dobitnik dobiva dvije ulaznice za predstavu „Kraljevstvo Moje (za početnike)”.

Do 19. rujna u 13 sati možete sudjelovati u nagradnom natječaju čiji dobitnik dobiva dvije ulaznice za predstavu „Kraljevstvo Moje (za početnike)”.

Ovog petka i subote, 18. i 19. rujna, s početkom u 20:00, u Teatru Exit, na zagrebačkoj adresi Ilica 208, igra predstava Kraljevstvo Moje (za početnike). A u suradnji s Kazalištem Studentski.hr u nagradnom natječaju dijeli dvije ulaznice za subotnju izvedbu. 

Predstava je nastala u produkciji Ludens Teatra i Teatra EXIT, prema tekstu Davida Javerbauma i u režiji Ivana Gorana Viteza. Igraju Janko Rakoš, Sven Šestak i Enes Vejzović. Dramaturgiju potpisuje Ivan Penović, scenografiju Gordana Svilar, glazbu Mario Mirković, a oblikovanje svjetla Zdravko Stolnik.

Ivan Penović napisao je:

– Bio jednom jedan gospodin koji je bio jako, jako usamljen. Po cijele dane je plakao u mraku i nije se sjećao kada je zadnji put nešto drugo radio. I onda je  sinulo. Ne njemu, nego je jednostavno sinulo. I od tada je sve drugačije, kao i naš Gospodin. On je jednostavno prezaposlen. Ima milijune propuštenih poziva,  preambiciozno dijete, bogatstvo samo u oblacima i naravno, vlastite demone. Zbog svega toga lako je prognozirati nekontrolirane izljeve bijesa, potrebu da se čovjek izmakne iz svoje sredine, da revidira povijest i krene ispočetka, koliko je to moguće. Samo za vas, večeras, u vašem gradu, tri glumca ispričat će… Točnije, preko njihovih tijela priča ovog čovjeka bit će ispričana. Dovedite to u usku vezu s religijom, vjerovanjem, jedinom Istinom, kaležima, magarcima i Melom Gibsonom i možete pogoditi o kome se radi. Možete li? Zlatan jezik, a nije sveta krava? Nije ni Isus Krist. On je On. I samo On. I nitko drugi uz njega. Osim pomagača. I publike. Jer bez publike ne postoji vjera.

Predstava Kraljevstvo Moje (za početnike) nastala je po tekstu Davida Javerbauma Čin Božji (original: An Act of God) koji je praizveden na Broadwayu 2015. godine. Predstava je originalno postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, stilski podsjećajući ponajviše na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće. S obzirom da forma stand-upa počiva na aktualnosti humornih točki i adaptiranju lokaliteta izvedbe, autorski tim odabrao je kao polazište ovaj tekst jer pruža takvu mogućnost modifikacije i prilagodbe. Ova predstava neće početnički odgovarati na pitanje kokoši i jajeta (zapravo hoće u prvih pet minuta), niti će prokazati postoji li život nakon smrti.

Kraljevstvo Moje podsjetit će vas na sve ono što smo kroz odgoj naučili, a nismo preispitali, nasmijavajući vas jednostavnom kombinacijom logike i religije. Da ne spominjemo znanost. Dinosauri. Ma daj molim te.

Postupak sudjelovanja u nagradnom natječaju vrlo je jednostavan. Potrebno je lajkati objavu ovog članka na Facebook stranici portala Studentski.hr te ostaviti komentar ispod objave na Facebooku. Dobitnik je osoba koja prva ostavi komentar. Sudjelovanje je moguće do subote, 19. rujna, u 13 sati, a potom će se proglasiti dobitnik.
FOTO: TEATAR EXIT