LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kastafsko kulturno leto

Pitanje „Kako život“ vodi nas u dom za umirovljenike gdje se voli i vodi ljubav

– Drama „Kako život“ u svojoj srži nosi pitanje: Kako živjeti život na pravi način? Mogu li se izbjeći žaljenja i jesu li strahovi ono što nama upravlja? Ovo je priča o ljubavi i prijateljstvu, mladosti i starosti, životu i smrti. – riječi su Nine Mitrović.

– Drama „Kako život“ u svojoj srži nosi pitanje: Kako živjeti život na pravi način? Mogu li se izbjeći žaljenja i jesu li strahovi ono što nama upravlja? Ovo je priča o ljubavi i prijateljstvu, mladosti i starosti, životu i smrti. – riječi su Nine Mitrović.

Predstava Kako život, nastala u produkciji Teatra Moruzgva pod redateljskom palicom Ivana Lea Leme u utorak, 25. srpnja, gostuje na kastavskoj Crekvini u sklopu 26. Kastafskog kulturnog leta. Predstava o smiješnim i tužnim stranama života u umirovljeničkom domu rađena je na temelju opsežnog istraživanja i brojnih intervjua spisateljice Nine Mitrović s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike.

Kako život odvija se u domu za umirovljenike gdje se voli i vodi ljubav, svađa se i miri, čak i tulumari  – tamo se živi. Delikatni detalji takvog života u ovoj sjajnoj drami izazivat će katarzični koktel smijeha i suza. Smijat ćete se od tuge i plakati od smijeha. Sjetit ćete se svojih roditelja i svoje djece, sebe i svoje uloge u priredbi života.

– Drama „Kako život“ u svojoj srži nosi pitanje: Kako živjeti život na pravi način? Mogu li se izbjeći žaljenja i jesu li strahovi ono što nama upravlja? Ovo je priča o ljubavi i prijateljstvu, mladosti i starosti, životu i smrti. Priča o nama, kakvi jesmo i kakvi bismo mogli biti kad bismo se opustili i prihvatili život u svoj njegovoj nesavršenosti. – riječi su Nine Mitrović.

Prvaci hrvatskog glumišta Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić, u alternaciji s Ecijom Ojdanić, u režiji Ivana Lea Leme i produkciji Kazališta Moruzgva dat će vam odgovor na pitanje kako život. A taj odgovor nije dijagnoza, već lijek s jasnim uputama o mjerama opreza i kontraindikacijama.

  • Tekst: Nina Mitrović
  • Režija: Ivan Leo Lemo
  • Asistent redatelja: Robert Orhel
  • Dramaturgija: Nina Mitrović
  • Scenografija: Vesna Režić
  • Kostimografija: Mirjana Zagorec
  • Oblikovanje tona i glazba: Willem Miličević
  • Rasvjeta: Elvis Butković
  • Igraju: Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević, Ana Begić / Ecija Ojdanić

Ulaznice po cijeni od 60 kuna mogu se nabaviti u Festivalskom uredu (Trg Matka Laginje 4, Kastav) te na sljedećim prodajnim mjestima: Dallas Records Rijeka, Splitska 2a; Foto Revija, Užarska 28; Robna kuća Korzo – caffe bar Nad Urom – IV kat, Trg Ivana Koblera 1; New Sound d.o.o., Trg maršala Tita 2; KD Kostrena, Žuknica 1b, Kostrena; Istra Sport d.o.o., Marsovo polje 8, 52 100 Pula i u sustavu Mojekarte.hr.

FOTO: KASTAFSKO KULTURNO LETO