LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cro-a-Porter

Parada pijanstva i kiča i poznata cura u bijelom

Zapravo, ako gledam što me najviše impresioniralo, to je ono zbog čega ovakvi eventi i postoje, a to su REVIJE izlagača. Sve ostalo je parada pijanstva i kiča.

Zapravo, ako gledam što me najviše impresioniralo, to je ono zbog čega ovakvi eventi i postoje, a to su REVIJE izlagača. Sve ostalo je parada pijanstva i kiča.

Iako iskreno nisam nikada ni pomišljao da bih se mogao naći na jednoj modnoj reviji, nakon odgledanog programa u četvrtak na Cro-A-Porteru moram priznati kako sve to nije tako loše.

Sopekica u vjenčanici

Zapravo, ako gledam što me najviše impresioniralo, to je ono zbog čega ovakvi eventi i postoje, to su REVIJE izlagača. Sve ostalo je parada pijanstva i kiča, a sinoć je Renata Sopek bila poznata cura u bijelom. Odlično izgleda u vrlo ružnoj i neuglednoj vjenčanici. Zapravo, mogu reći i to da su ovi „nerazvikani“ kreatori daleko kreativniji od poznatih faca.

A poznate face, u biti i jedini kreatori za koje sam čuo, su Elfsi. I debelo su me razočarali. Hrpa kiča, bizarnih kopija tuđe odjeće, haljina iz birtija poput Limita 90-ih itd., definitivno nije ono što je „cool“, osim nekoj „wannabe“ eliti željnoj kvazi-londonske mode. Glavna zvijezda njihove revije bila je Nina Morić: sve vam je jasno. A jasno je i da nisam neki pobornik njezinog lika i djela. Doduše, ostali modeli su bili zbilja impresivno lijepe djevojke, vjerojatno sa šankova Mansiona i sličnih mondenih mjesta.

„Wannabe“ elita zasjenjena kreativnim izlaganjima

Jasno je da nisam kompetentan i da će me autoriteti poput Modnog Mačka, Ciganovića ili Fashion Gurua nazvati šuuundom, ali mi se ponajviše svidjela minimalistička prezentacija Jelene Aleksić. Dali su ženi svega par boja i osnovne geometrijske oblike i ona je napravila, po mojoj slobodnoj procjeni, utopijsku SF obleku uz šumski ugođaj, lišće i odličnu glazbu. Minimalizam je mama!

Ostalo sam više-manje zaboravio. Jasno je da je Arileo dvojac svu pozornost privukao Danijelom Martinović koja je nosila njihovu haljinu i to kroz punih par sekundi koliko se zadržala na eventu. Ili joj je bilo enormno dosadno, ili je prevelika zvijezda kojoj ni Milano nije ravan. Maja Podrug se pak potrudila ukazati na multifunkcionalnost odjeće što bi mogla prodati u Armeniji ili Čečeniji, ali nikako ne i u bogatoj Hrvatskoj u kojoj svatko ima šuške za pune ormare.

Kao zaključak moram dodati da idem na repete i u subotu, na veliku završnicu, a osobno bih i ja izgledao kao seljačina da nisam imao modnu savjetnicu. Što se tiče poznatih Brođana, nisam ih primijetio - možda zbog Zagreba, možda zbog elitističkog pristupa davanju pozivnica, a možda i zbog mentalnog sklopa. Ne, modne revije ipak nisu leglo opskurnih seksualnih grupacija već su zapravo vrlo kreativni eventi - vjerovali ili ne! Nakon svega sam sjeo, popio pivo i odgledao Dinamo - testosteron se ipak mora vratiti.

 

FOTO: RATKO MARTINOVIĆ