LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmske radionice

Otvorene su prijave za radionice na ovogodišnjem Star Film Festu

Star Film Fest održava se od 26. do 28. kolovoza, a u sklopu festivala održat će se i zanimljive filmske radionice.

Star Film Fest održava se od 26. do 28. kolovoza, a u sklopu festivala održat će se i zanimljive filmske radionice.

Ove godine, osim odličnih filmova, filmskih kreatora i najbolje publike Star Film Fest ugošćuje i odlični sadržaj programa među kojima zvjezdanu prašinu diže i ovogodišnje izdanje radionica, poručuju organizatori Star Film Festa. Star Film Fest održava se od 26. do 28. kolovoza, a svi zainteresirani pozvani su da podignu zvjezdanu prašinu kroz umjetnički izričaj, dijeljenje znanja i projekcije odličnih filmova.

 

Radionica filmske dramaturgije na ovogodišnjem Star Film Festivalu bavi se idejom – razvijanjem ideje i istraživanjem što je to zapravo ideja i kakve kreativne impulse, koji nam često nisu odmah očiti, ona sadrži. Pod vodstvom Patrika Gregureca kroz individualni i zajednički rad polaznice i polaznici radit će na analiziranju, detektiranju i sintezi svega što im se sviđa te će kao rezultat napraviti prvi korak prema svom autorskom glasu; i prvi korak prema svojoj ideji – ideji za film. Prijave na radionicu dramaturgije zaprimaju se putem Google obrasca.

 

Filmska umjetnost ne bi bila filmska umjetnost bez filmske kritike. Pod vodstvom Ive Rosandić polaznici radionice filmske kritike tijekom dva će dana radionice uz razgovor i analizu tuđih tekstova nastojati utvrditi osnovne pretpostavke, značaj i vrste pisanja o filmu. Uzevši u obzir individualne interese, spoznato će pokušati primijeniti u radu na vlastitim tekstovima, od kojih će pojedini osvanuti i na službenim stranicama Star Film Festa. Prijave na radionicu filmske kritike zaprimaju se putem Google obrasca.

 

U suradnji s neprofitnom međunarodnom umjetničkom i produkcijskom platformom Bacačima Sjenki u sklopu projekta CinEd održat će se zagonetna filmska radionica uz tajanstvenu filmsku projekciju jednog od najcjenjenijih suvremenih europskih filmskih autora. Naziv filma, ime redatelja, glumaca i sadržaj filma neće biti poznat do same projekcije, a zagonetku filma na radionici će se rješavati pomoću niza pojedinačnih i grupnih kreativnih aktivnosti, uz pomoć slike, zvuka, glume i mizanscene. Prijave na zagonetnu filmsku radionicu zaprimaju se putem Google obrasca.

Na Star Film Festu bit će riječi i o medijskoj pismenosti

– Zbog sveprisutnosti medija, medijska pismenost smatra se jednom od ključnih kompetencija 21. stoljeća te smo baš zato na ovogodišnjem izdanju pripremili i Okrugli stol medijske pismenosti. Zašto je medijska pismenost važna za sve uzraste? Zašto su važne kritičke vještine analiziranja i vrednovanja informacija? Zašto je važno znati interpretirati i razumjeti medijske sadržaje? Zašto je važno integrirati medijsku pismenost u obrazovni sustav? Samo su neka od pitanja o kojima ćemo razgovarati s Matijom Mrakovčić, Martinom Mladenović, Bojanom Ilčićem i Marijom Georgiev – objašnjavaju organizatori.

Te za kraj – egzotične projekcije i ambijentalna glazba zvjezdano nebo iznad Siska učinit će još čarobnijim, ističu organizatori. U organizaciji Egzoterra Kolektiva održat će se radionica Liquid light show. Ovaj oblik umjetničkog izričaja i tehnike oblikovanja rasvjete star je preko 50 godina. Karakterizira ga uporaba primitivnih alata, lako dostupnih potrošnih materijala (ulja, vode, boje) i grafoskopa. Prijave na radionicu zaprimaju se putem Google obrasca.

 

Detaljne informacije o radionicama, vremenu i mjestu njihova održavanja, kao i informacije o ostatku programa 8. Star Film Festa dostupne su na službenoj web-stranici i društvenim mrežama.

FOTO: STAR FILM FEST