LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatna radionica

Otvorene prijave za filmove i radionicu „Moj prvi scenarij“ na Zagreb Film Festivalu

Ako želite prijaviti svoj film na festival ili želite pripremiti svoj prvi dugometražni film, za to se možete prijaviti najkasnije do 27. rujna, odnosno 20. kolovoza 2021.

Ako želite prijaviti svoj film na festival ili želite pripremiti svoj prvi dugometražni film, za to se možete prijaviti najkasnije do 27. rujna, odnosno 20. kolovoza 2021.

U tijeku je natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program Zagreb Film Festivala koji će se održati od 14. do 21. studenog i predstaviti filmove novih međunarodnih i domaćih autora. Osim toga, otvorene su i prijave za radionicu Moj prvi scenarij.

ZFF je od samog početka programski usmjeren predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora. U glavnom festivalskom programu dosad su se natjecali redatelji poput Antona Corbijna, Stevea McQueena, Radua Judea, Xaviera Dolana, Andreja Zvjaginceva i Sophije Coppole, navode organizatori.

Bit će predstavljena nova imena na domaćoj filmskoj sceni koja su kasnije prepoznata ne samo unutar nacionalne kinematografije već i na međunarodnoj festivalskoj sceni: Matija Kluković, Juraj Lerotić, Hana Jušić, Ivan Sikavica, Sonja Tarokić, Dubravka Turić, Antoneta Alamat Kusijanović i drugi.

Jedan je od programa ZFF-a i Industrija, program posvećen edukativnim i praktičnim sadržajima koji će predstaviti niz radionica, predavanja, panela i drugih sadržaja namijenjenih filmskim profesionalcima, mladim filmašima i svima zainteresiranima za različite aspekte filmske proizvodnje.

U sklopu tog programa održat će se radionica Moj prvi scenarij namijenjena filmaši(ca)ma koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film. Rok prijave je 20. kolovoza 2021. Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice: dvoje iz Hrvatske i četvero iz Europe.

Aktualan je i natječaj za prijavu filmova za natjecateljski program Festivala; rok je 27. rujna za konkurenciju domaćih kratkih filmova, program Kockice te za međunarodnu konkurenciju dugih i kratkih filmova. Filmovi u ta tri glavna natjecateljska programa konkuriraju za nagradu Zlatna kolica i novčane nagrade, stoji u priopćenju.

Detaljnije informacije dostupne su na web-stranici Zagreb Film Festivala.
FOTO: UNSPLASH