LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga Prizma

Otvoren poziv vizualnim umjetnicima za prijavu na natječaj Sketchbook Station

Sketchbook Station projekt osmišljen je kako bi se povezali umjetnici iz različitih zemalja europskog kontinenta uz slikarsku mapu koja putuje od jednog umjetnika do drugog.

Sketchbook Station projekt osmišljen je kako bi se povezali umjetnici iz različitih zemalja europskog kontinenta uz slikarsku mapu koja putuje od jednog umjetnika do drugog.

Udruga Prizma otvorila je poziv vizualnim umjetnicima za prijavu na natječaj Sketchbook Station projekta, čiji je cilj pronalazak, promocija i povezivanje vizualnih umjetnika s područja Europe. Projekt se uspješno provodi već 9 mjeseci. Natječaj je otvoren od 28. ožujka do 7. travnja 2017. godine, a rezultate natječaja objavit ćemo 10. travnja 2017. godine Detalje prijave možete potražiti na službenoj stranici projekta.

Sketchbook Station projekt osmišljen je kako bi se povezali umjetnici iz različitih zemalja europskog kontinenta uz slikarsku mapu koja putuje od jednog umjetnika do drugog. Umjetnik slika ili crta u mapu slobodnom tehnikom jedan crtež ili sliku. Nakon što završi rad cijelu mapu zajedno sa svojim crtežom ili slikom šalje na adresu sljedećeg sudionika ili sudionice. Mapa započinje i završava svoje kreativno putovanje u Hrvatskoj gdje slijedi priprema za otvorenje internacionalne izložbe radova napravljenih uz Sketchbook Station mapu. Izložba je planirana u nekoliko izložbenih prostora i galerija diljem Hrvatske.

Žiri odabire umjetnike za sudjelovanje u projektu te one koji će primiti Sketchbook Station mapu na svoju adresu. Sudionici/e će biti odabrani/e na osnovu njihove prijave i portfolija. Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici projekta i na email adresu sudionika. Odabranim autorima bit će proslijeđene detaljnije upute o projektu. Nepotpune, nepravilno ispunjene i zakašnjele prijave neće se razmatrati.

Tema i tehnika za rad u Sketchbook mapi je slobodna (crtež, slika, grafika, kolaž itd). Tehnika ne smije oštetiti druge radove ili Sketchbook Station mapu. Za prijavu i sudjelovanje ne plaća se kotizacija, a u slučaju odabira sudionik/ca sam/a snosi troškove realizacije slanja mape Sketchbook Station na adresu sljedećeg sudionika. Organizator snosi troškove izložbe radova te sve troškove promocije projekta, radova i umjetnika te publikacije u okvirima mogućnosti udruge.