LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Popis kulturnog sadržaja

Online filmovi, izložbe, kazališta i knjižnice na jednom mjestu!

Ministarstvo kulture sastavilo je popis kojim motiviraju sve da ostanu doma i uživaju u kulturnoj ponudi koja obuhvaća filmsku umjetnost, književnost, kazališta i izložbe.

Ministarstvo kulture sastavilo je popis kojim motiviraju sve da ostanu doma i uživaju u kulturnoj ponudi koja obuhvaća filmsku umjetnost, književnost, kazališta i izložbe.

Ministarstvo kulture sastavilo je popis online kulturnog sadržaja koji se često ažurira ovisno o ponudi sadržaja, a sve to kako bi se građanima osigurao što zanimljiviji boravak u kući.

Za svakoga se može naći ponešto, bez obzira na to jeste li filmoljupci, knjigoljupci, obožavatelji predstava ili su vam prvi na popisu odlasci na izložbe. Ovo je dobra prilika za promoviranje hrvatskih filmova koji inače možda ne dođu toliko do izražaja pa tako na platformi Croatian.film možete pogledati kratkometražne filmove, kao i one u ponudi Motovun Film Festivala, a možete zaviriti i u ponudu osječkog K@aosa – Kulture u Osijeku i još mnogo toga.

Ako su vam ipak draže izložbe možda ćete baš sada napokon zaviriti u muzeje koje već dugo želite posjetiti, bez obzira na to jesu li oni udaljeni od vas 5 ili 255 kilometara. Zavirite u ponudu koju nude Slavonski Brod, Našice, Zagreb, Rijeka i drugi gradovi diljem Hrvatske. Za neke su izložbe omogućene virtualne šetnje pa ćete bar nakratko odlutati iz vlastitog doma.

Online predstave postale su hit zadnjih par tjedana, a sada na jednom mjestu imate pristup kazalištima diljem Hrvatske. Možete pogledati predstave riječkog, varaždinskog, zadarskog, zagrebačkog HNK-a, Kazališta i Centra Knap i drugih. Osim predstava, neka kazališta održavaju radionice pa ćete zahvaljujući CeKaTe Teatru naučiti izrađivati lutke od papira, otpadaka i drugih lako dostupnih materijala.

Ništa manje bogata nije ni ponuda iz područja književnosti jer su knjižnice u Hrvatskoj svojim korisnicima, kao i svim ljubiteljima dobrog štiva, pripremile bogat kulturni sadržaj. Osim ponude online knjiga, časopisa i druge građe, neke će knjižnice putem prijenosa uživo održati online susret s književnicima, kao što će to učiniti Knjižnica i čitaonica Fran Galović koja će ugostiti Kristiana Novaka.

Popis kulturnog sadržaja možete pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY