LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja Muzeja iluzija i UNICEF-a

Odvažite se iskusiti realnost u Muzeju iluzija

Muzej iluzija danas i sutra pretvara se u Muzej realnosti, i to prvi u svijetu. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje!

Muzej iluzija danas i sutra pretvara se u Muzej realnosti, i to prvi u svijetu. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje!

Prvi u svijetu Muzej Realnosti bit će otvoren 14. i 15. prosinca u Muzeju iluzija u Zagrebu. Radi se o zajedničkom projektu Muzeja iluzija i organizacije UNICEF Hrvatska. Muzej realnosti otvara se povodom 69. rođendana UNICEF-a te je dio UNICEF-ova programa Čuvari djetinjstva.

O tom programu moći ćete saznati više u Muzeju realnosti, ali moći ćete i iskusiti kako je živjeti u teškim životnim uvjetima. Tako ćete osjetiti što znači izgubiti tlo pod nogama uslijed razornog potresa, doživjeti iskustvo života u izbjegličkom kampu na Bliskom istoku te zamijeniti uloge s djecom koja žive u drugačijim uvjetima. 

Virtualna stvarnost, optičke iluzije, instalacije i hologrami samo su neki od eksponata koji će se ovom prilikom koristiti kako bi vas odmaknuli od pretpostavki i prikazali vam stvarnost umjesto iluzija.

Tijekom dva dana moći ćete razgledati dosada neviđen postav te doživjeti interaktivno iskustvo koje donosi nove poglede na svijet u kojem živimo, razbija predrasude i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Više informacija potražite na Facebook događaju. Ulaz u Muzej realnosti je besplatan za sve posjetitelje! 

 

FOTO: FACEBOOK/UNICEF HRVATSKA