LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetna akcija Knjižare Ljevak

Odmori se i počasti odličnim ljetnim naslovima, zaslužio si

Ljeto je dugo – potrošite svoje vrijeme na neku od književnih uspješnica i iznova se zaljubite u umjetnost riječi.

Ljeto je dugo – potrošite svoje vrijeme na neku od književnih uspješnica i iznova se zaljubite u umjetnost riječi.

Učenje je u ljetnim ispitnim rokovima prava noćna mora i izazov za živce, koncentraciju i volju za životom. Teško je učiti dok se licem cijedi znoj, susjedi sa svih strana napadaju Despacitom i ostalim ljetnim hitovima, a društvene mreže postaju prezasićene besramnim fotografijama mora, pijeska i ružičastih flaminga. U misli vam se uvuče zabušavanje, a sve o čemu možete misliti su koktel, ležaljka u hladu i dobra knjiga – još samo kad bi ispitnim rokovima došao kraj. Vjerovali ili ne, referade se konačno zatvaraju, profesori odlaze na godišnje odmore, a vama sada preostaje samo jedno: uživati u ljetu.

Knjižara Ljevak pobrinula se da s popisa knjiga počnete konačno križati naslove kojima se veselite cijeli semestar. Ljetna akcija nudi iščekivane naslove po pristupačnim cijenama idealnim za studentski džep. Ljeto nije ljeto bez romantike, stoga nema boljega od uranjanja u priču protagonista koji zbog daljine koja ih dijeli ljubav rasplamsavaju pismima. Što se dogodi kada se razotkrije da, osim prostornih, svojom korespondencijom prkose i vremenskim zakonima, saznajte u romanu Pismovnik Mihaila Šiškina. Ljubav su pismima iskazali i jedan od naših najvećih književnih velikana te poznata glumica i njegova supruga, Bela Krleža. Kako ljubav i svakodnevica izgledaju u krležijanskom formatu možete saznati čitajući autobiografsku knjigu Bela, dijete drago. Ako vam je dosta romantike i žudite za dobrim krimićem, počastite se romanom Pepeljuge o kojemu više možete pročitati u našoj recenziji.

FOTO: Flickr

Za one koji vole rubne žanrove koji ih dobro nasmiju, iznenade, pomalo šokiraju, ali i pruže materijal za razmišljanje savršen će izbor biti Knjiga izlazaka Kristijana Vujičića. Protagonist je osuđen za serijsku monogamiju te je, sa svojim braniteljem i đavoljim odvjetnikom, prisiljen ispisati knjigu vlastitih izlazaka: od zagrebačkih kvartova i klubova poput Kulušića i Jabuke sve do ulica Praga i New Yorka. Kada monogamiju koja pođe po krivu i jednoga slikara koji lutku po mjeri bivše djevojke odluči prošetati gradom spojimo u jednu priču, dobijemo dobitnika nagrade Europske unije za književnost – roman Kokoschkina lutka. Kako ljubav i umjetnost mogu promijeniti svijet možete saznati prvo u našoj recenziji, a zatim otići u nabavku samoga romana. A ako čeznete za putovanjima, promjenom rutine i istraživanjem nepoznatoga, možda je pravi naslov za vas još jedan dobitnik Nagrade Europske unije za književnost – Kratka teorija putovanja i jedna pustinja Cristiana Crusata.

Šaroliku i veliku ponudu naslova po akcijskim cijenama u cijelosti možete pogledati na poveznici, jamčimo vam da ćete izbor teško suziti na samo jedan. Ljeto je dugo i toplo, ispunite ga pravim književnim osvježenjima.

FOTO: FLICKR