LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uzbuđenje za fanove Kurta Cobaina i ekipe

Objavljeno 15 dosad nepoznatih verzija pjesama Nirvane

Snimke su nastale između 1990. i 1993. za vrijeme snimanja albuma „Nevermind“ i „In Utero“.

Snimke su nastale između 1990. i 1993. za vrijeme snimanja albuma „Nevermind“ i „In Utero“.

Nikad objavljene studijske snimke Nirvane procurile su prošlog vikenda na internet. Snimke su se pojavile svega nekoliko dana nakon objave filma Montage Of Heck, dokumentarca koji o životu Kurta Cobaina govori vrlo osobno zahvaljujući pristupu njegovom osobnom arhivu.

Snimke su nastale između 1990. i 1993. u vrijeme kad je grupa snimala albume Nevermind i In Utero. Snimljeni materijal čini se kao hrpa fragmenata pjesama koje su kasnije snimljene i objavljene na ta dva albuma. Materijal je snimljen u dva studija, Sound City Studios u Los Angelesu i u studiju Ariola de Rio u Rio de Janeiru. Objavljene su nove verzije pjesama Come As You Are, Heart-Shaped Box, Sappy i drugih.

Materijal je objavio anonimni korisnik na Redditu. Neke su pjesme već uklonjene zbog brze reakcije Universal Music Group radi zaštite autorskih prava. Radi li se o marketinškom triku ili o zaista autentičnim snimkama teško je znati, ali obožavatelji Nirvane sigurno su dobili još jednu temu za raspravu. Snimke su, nažalost, ubrzo nakon njihove objave, skinute s Youtube zbog zaštite autorskog prava.

FOTO: FACEBOOK