LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Multimedijalna izložba u Galeriji SC

Najuspješnija diplomantica ALU-a predstavlja „Vertigo”

– Proces spoznaje podsvjesnih mehanizama svojstven je svakom čovjeku, a svoju inačicu uranjanja u podsvjesno Martina Ištvan predstavlja u multimedijalnoj izložbi „Vertigo”. – poručuju iz Galerije SC.

– Proces spoznaje podsvjesnih mehanizama svojstven je svakom čovjeku, a svoju inačicu uranjanja u podsvjesno Martina Ištvan predstavlja u multimedijalnoj izložbi „Vertigo”. – poručuju iz Galerije SC.

U sklopu projekta Oni dolaze... u Galeriji SC sljedeća se predstavlja umjetnica Martina Ištvan. Otvorenje njezine multimedijalne izložbe Vertigo zakazano je za 7. veljače u 20 sati, a moći će se pogledati do 15. veljače, radnim danom od 12 do 20 te subotom od 10 do 13 sati. 

– Proces propitivanja identiteta ujedno označava i postupak ograđivanja od problema koji su dio onoga što čini bivstvo svake osobe. Analitičkim instrumentarijima poput introspekcije ili retrospekcije moguće je ponirati u vode podsvjesnog i spoznati uzroke vlastitih destruktivnih mehanizama. Proces spoznaje podsvjesnih mehanizama svojstven je svakom čovjeku, a svoju inačicu uranjanja u podsvjesno Martina Ištvan predstavlja u multimedijalnoj izložbi Vertigo. – poručuju iz Galerije SC.

Dodaju i da izložbu čine dvije kiparske instalacije, kinetička skulptura i zasebni video rad. Njima umjetnica bilježi trenutke osobne fragmentacije u različitim periodima života, kao i metode kojima se autokritički hvata u koštac s isplivanim fragmentima podsvijesti.

Martina Ištvan stekla je titulu magistre likovne edukacije, smjer kiparstvo, na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a svoje formalno umjetničko obrazovanje nadopunjuje studijima likovne pedagogije pri Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Akademiji likovnih umjetnosti u Osijeku. Akademsko vijeće ALU-a dodijelilo joj je nagradu za najuspješniju diplomanticu akademske godine 2018/2019.

FOTO: RAD MARTINE IŠTVAN / GALERIJA SC