LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rođendanski popis

Najčitanije knjige na Kindleu

Obilježavamo Kindleovu obljetnicu donoseći popis knjiga koje su se najviše čitale, a možda i inspiraciju za sljedeći odabir u knjižnici.

Obilježavamo Kindleovu obljetnicu donoseći popis knjiga koje su se najviše čitale, a možda i inspiraciju za sljedeći odabir u knjižnici.

Prije deset godina lansirana je čitalačka spravica koja je podijelila svijet ljubitelja knjiga. Dok su se obožavatelji papira žustro borili protiv knjiga u elektroničkom obliku, ostatak publike široke je ruke prihvatio inovaciju. S vremenom su i oni najtvrđi omekšali, i pročitali barem jednu knjigu preko Kindlea, kojem želimo sretan rođendan. A koje su se knjige najviše čitale, donosimo u nastavku.

1. E. L. James, Pedeset nijansi sive

Ova je trilogija svoj uspjeh doživjela i na filmskom platnu i u pisanom obliku. Prema podacima o čitanosti prvi je dio (Pedeset nijansi sive) zauzeo 1. mjesto na Kindleu, a njegovi su se nastavci našli na 5. i 6. mjestu. Tema ljubavi i strasti dobro je odradila posao privukavši velik broj čitatelja.

50 nijansi sive, FOTO: Flickr
 
2. Suzane Collins, Igre gladi
 
Na 2., 3. i 4. mjestu našla se još jedna trilogija, ali potpuno različite tematike. Avantura, akcija i fikcija elementi su ovog napetog i živopisnog djela začinjenog neizostavnom ljubavnom pričom. Kao i prethodna, proslavila se i u kinima.

Igre gladi, FOTO: Tumblr

3. Gillian Flyn, Nestala

Napeto, uzbudljivo, ostavlja bez daha. Za sve ljubitelje trilera. I one koji nisu; jer postat će. Zaslužena titula jedne od najčitanijih knjiga upotpunjena je i uspješnom ekranizacijom.

Nestala, FOTO: Tumblr
 
4. Paula Hawkins, Djevojka u vlaku

Napeti misterij, pretočen u riječi na papir, koji se ne može prestati čitati. Ona knjiga za koju se u tri ujutro govori „još samo jedno poglavlje“. Također je popraćena jednako uspješnim filmom.

Djevojka u vlaku, FOTO: Tumblr
 

5. Kathryn Stockett, Sluškinje

Topla, emotivna priča o ženskom prijateljstvu, rasi i statusu koja otvara vrata osjećajima i možda kojoj suzi za one senzibilnije. Naglasak je na ulozi žena i rasnoj diskriminaciji u prošlosti.

Sluškinje (knjiga); FOTO: Tumblr
 
6. John Green, Greška u našim zvijezdama
 
Ako netko nije čuo za ovu knjigu, za film zasigurno jest. Teško, osjećajno djelo s kojim ne možete proći bez paketa maramica. Minimalno. U središtu radnje nalaze se dvoje tinejdžera, oboljelih od raka, koji se zaljubljuju. Srceparajuća priča koja će vas se dojmiti i neko vrijeme neće izlaziti iz glave.  

Greška u našim zvijezdama; Foto: Tumblr
FOTO: TUMBLR