LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mladi umjetnici

Mladi izlažu: „Mjesta koja ne postoje” studentice Josipe Henizelman

Izložba je otvorena do 7. lipnja.

Izložba je otvorena do 7. lipnja.

U srijedu, 11. svibnja, u 20 sati u Klubu Zona otvara se druga u nizu izložbi sedmog ciklusa izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu.

Osječka vizualna umjetnica Josipa Henizelman predstavlja više serija apstraktnih radova koristeći medije slikarstva, fotografije i videa objedinjenih pod nazivom Mjesta koja ne postoje. Izložba je otvorena do 7. lipnja.

– Josipa Henizelman studentica je druge godine diplomskog studija vizualne umjetnosti na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, na smjeru slikarstvo. Ovo joj je druga samostalna izložba. Sudjelovala je na brojnim grupnim izložbama te filmskim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, a dobitnica je i brojnih pohvala i nagrada. Ono što je specifično za Josipine radove jest da su neponovljivi i da ih nije moguće isplanirati. Mjesto koje iščitavamo ili osjećamo gledajući radove je ono koje se nikad do kraja ne ostvaruje, koje od nas ne traži identifikaciju niti nam daje upute, mjesto koje ne postoji u zbilji, mjesto koje je jedinstveno i samo naše. Postavlja nam pitanja što je to što zapravo vidimo, što je naša stvarnost te je li sve što vidimo istinito? – kazala je Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

Povodom otvaranja izložbe šperunski trg ponovno će na jednu večer postati plesni podij, ovoga puta uz laganiju glazbu koju će birati DJ Dado.
FOTO: PRESS