LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Splitu

Mladi izlažu: Anton Davidović društvenu kritiku formira serijom akrila

U Klubu Zona uskoro se otvara još jedna izložba u sklopu ciklusa Mladi izlažu.

U Klubu Zona uskoro se otvara još jedna izložba u sklopu ciklusa Mladi izlažu.

U srijedu, 20. listopada, u 19 sati u Klubu Zona otvara se nova dvotjedna izložba u ciklusu izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu. Akademski slikar Anton Davidović rođen je u Johannesburgu, a u Hrvatskoj živi od 2006. godine te je diplomirao na UMAS-u. Predstavlja se serijom akrila na platnu pod nazivom Subjektivni fenomeni II pomoću kojih formira društvenu kritiku.

– Autor se referira na povijesne i kulturološke događaje, osobna stanja kroz introspekciju, međuljudske odnose te simbolička značenja pomoću kojih formira društvenu kritiku. Njegovi radovi aktualan su primjer tema koje u sve većoj mjeri zaokupljaju mlade. Mračne su, sirove, pune pitanja i iskrene. Putokaz su za promišljanje o ljudskosti koju bismo trebali njegovati i samoopažanju koje bismo trebali razvijati kako ne bismo postali apatični, (samo)destruktivni i prazni. – objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

Anton je rođen 1993. u Johannesburgu u Južnoafričkoj Republici. U Splitu živi od 2006. godine gdje 2011. godine završava srednju Školu za dizajn, grafiku i održivu gradnju te stječe zvanje grafičkog tehničara. Diplomirao je na Odsjeku za slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi redovitog profesora Viktora Popovića. Sudjelovao je na više skupnih i samostalnih izložbi.

Do kraja listopada u programu Klubu Zona održat će se još i Književne čajanke ponedjeljkom, subotnje Večeri modernih društvenih igara, predzadnje listopadske subote i Šahovsko popodne, a od srijede, 20. listopada, i Radionica pletenja. Aktivnosti se realiziraju uz financijsku podršku Grada Splita te je sudjelovanje na svim događanjima besplatno. Za sva događanja, osim otvaranja izložbi, obavezna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net gdje je dostupno i više informacija.
FOTO: FOTOGRAFIJA RADA ANTONA DAVIDOVIĆA