LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Radionica

Mladi imaju priliku pokazati kreativnost i naučiti pisati filmski scenarij

Dorotea Vučić učit će mlade pisanju filmskog scenarija i tome kako nastaju filmovi. Prijave za radionicu otvorene su do 1. rujna.

Dorotea Vučić učit će mlade pisanju filmskog scenarija i tome kako nastaju filmovi. Prijave za radionicu otvorene su do 1. rujna.

Ako imate od 12 do 18 godina i obožavatelji ste filmske umjetnosti u toj mjeri da vas zanima kako nastaje scenarij za film i što se krije iza cijele ideje i stvaranja filma, razveselit će vas vijest da se do 1. rujna zaprimaju prijave za radionicu pisanja filmskog scenarija koju će voditi Dorotea Vučić. 

Na radionici ćete moći proći kroz svijet stvaranja filma; od početne ideje, stvaranja i oblikovanja scenarija, odabira lokacija, scenografije, kostima, do crtanja storyboarda, snimanja i montaže. 
– Radionica će donijeti jedan zabavan i edukativan pogled na kreativno filmsko stvaralaštvo. Žanrovski filmovi mogu biti igrani ili dokumentarni, ali ćemo iskoristiti lokacije Podsuseda i njegove možda i skrivene priče. Koje su sve priče određene prijelazom s jedne na drugu stranu Save. Izazov je stvoriti priču u trajanju od jedne minute – stoji u opisu radionice.
Pri oblikovanju scenarija koristit ćete profesionalni program za pisanje scenarija, a na kraju prvog dijela izabrat će se jedan ili više filmova koji će se snimiti u drugom dijelu radionice te na samom kraju i prikazati. U prvom dijelu radionice prvo ćete saznati kako se stvara priča, zatim kako priča prelazi u scenarij, nakon čega dolazi rad na scenariju i dramske vježbe te na koncu dolazi do finalizacije scenarija. 

Dorotea Vučić diplomirala je povijest umjetnosti i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je nakon toga završila poslijediplomski studij filmske režije i scenaristike na South African School of Motion Picture Medium and Live Performance u Cape Townu. Njezin studentski rad, kratki film Wamkelekile (2008.) nominiran je za Oscara za najbolji film u kategoriji studentskih filmova, a ušao je i u konkurenciju najjačih festivala kratkog filma. Dorotea se bavi scenaristikom i režijom za film i TV.

Više informacija dostupno je na poveznici.
FOTO: PIXABAY