LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Otvorenje izložbe

Mlada umjetnica, asistentica s AUKOS-a, predstavlja „Dune – the Desert Planet” u Galeriji SC-a

U Galeriji SC postavlja se izložba mlade osječke multimedijske umjetnice, voditeljice Galerije Kazamat koja radi i kao asistentica na Akademiji za umjetnost i kulturu.

U Galeriji SC postavlja se izložba mlade osječke multimedijske umjetnice, voditeljice Galerije Kazamat koja radi i kao asistentica na Akademiji za umjetnost i kulturu.

U Galeriji SC postavlja se izložba Dune – the Desert Planet multimedijske umjetnice Kristine Marić. Otvorenje je zakazano za četvrtak, 22. listopada, u 18:00, a moći će se pogledati do 3. studenog radnim danom od 12:00 do 20:00 te subotom od 10:00 do 13:00. 
 
Kristina Marić (1990), navode iz Galerije SC-a, mlada je osječka multimedijska umjetnica, istaknuta pripadnica žive tamošnje suvremene scene okupljene najvećim dijelom oko Galerije Kazamat.
– Uz svoj intenzivan umjetnički rad, za koji je već dobila više značajnih domaćih i međunarodnih priznanja, Kristina je iznimno aktivna i na poslovima vezanim uz prezentacijski, društveni i obrazovni aspekt umjetnosti: voditeljica je spomenute Galerije Kazamat, članica (donedavno i predsjednica) Upravnog odbora osječkog ogranka HDLU-a, a radi i kao asistentica na tamošnjoj Akademiji za umjetnost i kulturu. – dodaju.
Pojašnjavaju i da u svojim radovima, koje realizira u obliku performansa, videa, fotografije, instalacije itd, umjetnica prije svega aktivira vlastito tijelo, bilo neposredno u njegovoj fizičnosti – u većem ili manjem stupnju akcije, izloženosti i trpnje bilo u virtualnom obliku, kao digitalni fantazam.
FOTO: KRISTINA MARIĆ / PR FOTO