LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Galeriji Događanja

Mlada autorica predstavlja „Izvorno svjetlo”

– Objekti – slike Tamare Galović nastaju kao meditacija o svjetlosti, refleksiji i praznini. Svjetlo, autorica tumači kao preduvjet, nulti ili konačni stupanj svijesti. – ističu iz Galerije Događanja. 

– Objekti – slike Tamare Galović nastaju kao meditacija o svjetlosti, refleksiji i praznini. Svjetlo, autorica tumači kao preduvjet, nulti ili konačni stupanj svijesti. – ističu iz Galerije Događanja. 

Zagrebačka Galerija Događanja ove godine slavi jubilarnih 40 godina djelovanja. Program osmišljen tim povodom otvorit će se izložbom Izvorno svjetlo mlade autorice Tamare Galović, koja će ujedno pokazati suvremeno lice galerije.

Izložba se otvara 26. veljače uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Moći će se pogledati do 19. ožujka radnim danima od 10:00 do 21:00 te subotom od 10:00 do 14:00. 

– Objekti – slike Tamare Galović nastaju kao meditacija o svjetlosti, refleksiji i praznini. Svjetlo autorica tumači kao preduvjet, nulti ili konačni stupanj svijesti. Njen pročišćeni izraz, lišen znaka, ali ne i značenja, u promatraču provocira svojevrsnu meditaciju, umirenje, usidrenje koje upravo varijabilnostima svjetlosti u identičnim motivima daje uvijek drugu sliku tj. drugo refleksivno polje. – ističu iz Galerije Događanja

Galerija Događanja osnovana je 1981. godine u sklopu Doma kulture na Peščenici.

– Od svojih početaka galerija je bila vezana uz aktualnu scenu i vrijeme, bila je svojevrsni pokretač novih ideja. Tih ranih osamdesetih godina postala je jedan od najvibrantnijih i najposjećivanijih galerijskih prostora u gradu. Osim izložbi pokrenula je razna istraživanja, akcija i događanja. Ostvarila je niz suradnji s radnim organizacijama, bavila se kulturom u zajednici, a sve s ciljem približavanja kulture i suvremene umjetnosti običnim građanima i radnicima. U bogatom razdoblju 80-ih godina dvadesetog stoljeća Galerija Događanja ostavila je značajan pečat na kulturnoj karti grada Zagreba. Danas je mjesto koje okuplja autore mlađe i srednje generacije, koji svojim radom i idejama pripadaju suvremenom likovnom stvaralaštvu. – ističu njeni predstavnici.

FOTO: TAMARA GALOVIĆ / GALERIJA DOGAĐANJA