LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj

Ministarstvo kulture dodjeljuje nagradu za postignuća u području zaštite kulturne baštine

Natječaj za Nagradu Vicko Andrić otvoren je do 25. kolovoza 2020. godine.

Natječaj za Nagradu Vicko Andrić otvoren je do 25. kolovoza 2020. godine.

Raspisan je natječaj za dodjelu Nagrade Vicko Andrić za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Republici Hrvatskoj.

Nagrada se dodjeljuje za postignuća u sljedećim područjima:
  • konzervatorsko-restauratorskim radovima na očuvanju kulturne baštine
  • istraživanju i dokumentiranju kulturnih dobara
  • razvoju konzervatorske i konzervatorsko-restauratorske struke i unaprjeđenju sustava zaštite kulturne baštine
  • očuvanju i obogaćenju ukupnog fundusa kulturne baštine Republike Hrvatske.
Na natječaj se mogu prijaviti građani, udruge građana, ustanove, trgovačka društva, tijela državne vlasti, tijela lokalne i regionalne samouprave, vjerske zajednice i druge fizičke i pravne osobe, a prijavom se natječu za jednu od sljedećih nagrada:
  • godišnja nagrada –  pojedincima i pravnim osobama za njihov izvanredan doprinos u zaštiti kulturne baštine koji su ostvarili tijekom 2019. godine
  • nagrada za životno djelo – istaknutim pojedincima koji su svojim izvanrednim doprinosom i radom na zaštiti kulturne baštine obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske
  • nagrada za doprinos lokalnoj zajednici – pojedincima ili udrugama civilnoga društva za doprinos lokalnoj zajednici na očuvanju ili promociji kulturne baštine.
Prijave se dostavljaju najkasnije do 25. kolovoza 2020. godine na adresu: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Odbor Nagrade Vicko Andrić, Runjaninova 2, 10 000 Zagreb. Više informacija o prijavi možete pronaći ovdje.
FOTO: WIKIPEDIA