LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Audiovizualni festival

Kraj Illectricity Festivala uz electrofunk, bass i hakere

Nakon odličnog Sound Clasha u Attacku u subotu na kojem će nastupiti četiri DJ ekipe i rasplesati vas, a senzori pokreta mjerit će koja je najbolja, na red dolazi vrhunac festivala.

Nakon odličnog Sound Clasha u Attacku u subotu na kojem će nastupiti četiri DJ ekipe i rasplesati vas, a senzori pokreta mjerit će koja je najbolja, na red dolazi vrhunac festivala.

Illectricity Festival, koji je tijekom više od mjesec dana Zagreb upakirao u audiovizualne umjetnosti i stavio pečat na cijeli grad, bliži se vrhuncu. Završna je večer u klubu Boogaloo na rasporedu u petak, 9. prosinca, a večer puna sjajnih gostovanja označit će kraj festivala.

Nakon odličnog Sound Clasha u Attacku u subotu, na kojem će nastupiti četiri DJ ekipe i rasplesati vas, a senzori pokreta mjerit će koja je najbolja, na red dolazi vrhunac festivala. Hrvatski festival u hladnijem dijelu godine dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova zagrebačkoj publici. Glavna festivalska večer održat će se u petak, 9. prosinca, u Boogaloo klubu od 23 sata, a nastupit će engleski producenti Luke Vibert i Synkro, francuski Gary Gritness, naši Ivna Ji i DJ Labud te Illectricity Nucomers pobjednik, Shao, uz neizostavnu podršku CFSN DJs-a.

Luke Vibert kralj je pseudonima i preobrazbe. Od punk benda preko rap grupe do produciranja hip-hopa i elektronike krajem 80-ih, njegov glazbeni put doista nije ostavio ni jedno područje neistraženim. Izdaje za Planet Mu i Ninja Tune, a surađivao je s Aphex Twinom te remiksirao Nine Inch Nails, Squarepushera ili pak Tortoise. Luke radi toliko različitih stvari na toliko različitih načina pod toliko različitih imena da ga je nemoguće sažeti u jedan žanr, a njegove su glazbene evolucije toliko snažne da je lako zapitati se postoji li nešto što on ne zna učiniti.

Synkro se pojavio kao dio dubstep pokreta krajem 2000-ih i pokazao da je jednako dobar u izradi bass heavy glazbe, po kojoj su bili poznati Digital Mystikz, kao i u koketiranju s melankoničnim zvukovima karakterističnima za Buriala. Kreće u vode atmosferičnog DnB-a te se poigrava s elementima deep housea i IDM-a. Krajem prošle godine na labelu Apollo objavio je album Changes.  

Gary Gritness poznat je i kao Slikk Tim. Njegova je glazbena evolucija prožeta kombiniranjem electrofunka i soulful zvukova, a njegovi live nastupi nevjerojatna su kombinacija prljave, tople i funky glazbe. Slikk Tim surađivao je s Dam-Funkom i Orlandom Voornom, a album izdan za Clone Records Crown diviziju hvale ljubitelji elektronike, uključujući legendarnog Davea Clarka.

Ivna Ji ili Ivna Yuri, zagrebačka je DJ-ica i producentica, a znanje je stekla na SAE Institutu u Ljubljani. Započinje DJ karijeru u suradnji s klupskim večerima Le’tronik i Sicko Disko te radi na vlastitim programima Revolver i Divine Divine. Dio je Adriatiko Recordingsa za koji uskoro izdaje svoj drugi EP, a krajem 2016. izlazi joj i prva ploča, The Glowing, za londonski Brokntoys.

Svima se priključuju CFSN DJs, organizatori festivala i jedni od najaktivnijih promotora elektroničke glazbe, a večer otvara pobjednik Nucomers natječaja, Shao.

Glavnu festivalsku večer uvijek prate sjajni vizuali i zvuk, a i ovoga će se puta jaka postava vizualnih umjetnika i inženjera zvuka pobrinuti da Illectricity bude nezaboravno iskustvo.

Ivan Lušičić – Liik odbjegli je arhitekt koji se zapleo u žice novih medija i tehnologija, a od početka studija bavi se animacijom, programiranjem i VJingom. Svoje djelovanje nastavlja kao član ULUPUH-a od 2010. baveći se interaktivnim instalacijama, 3D motion designom i koncertnom scenografijom te je trenutno na master studiju oblikovanja rasvjete na ADU. VJetar, pravim imenom Ines Kesić, novopečena je VJ-ica, ponosna članica LiteMotif kolektiva, rezidentica El Tunel klupskog programa, a festivali, radionice i klupske večeri za nju su mjesta stjecanja iskustva i konstruktivne zabave. Andrija Santro, glazbenik i synth entuzijast, u potrazi za pravom profesijom naišao je na svijet dizajna rasvjete. Trenutno je rezident u klubovima Attack i Močvara, surađuje s bendom ABOP te sudjeluje na raznim projektima (Super Uho festival, Galerija Močvara, Faki, Platforma.hr, Lost Theory Festival).

Igor Ivanković – LoPeaks radi kao organizator određenih glazbenih programa unutar kluba Attack te kao tonski majstor, voditelj je radionica audioprodukcije te je začetnik ideje community radija u AKC. Trenutno radi i kao tehničar živog zvuka bendovima kao što su ABOP ili Cinkuši. 

Zvone Kesić, kad ne radi na raznim festivalima, bendovima kao što su Let 3, Repetitor, Jonathan, MrLee & Ivanesky, Stonebride, Dječaci, Mount Kimbie olakšava živote, a radi sve od rigginga preko ozvučenja do upravljanja rasvjetom.

A za sve gamereIllectricity ima isplanirano nešto posebno. DEDSEC će skvotirati Illectricity Main Night, dođite u njihov Hackers Space i pogledajte o čemu se tu radi na samoj glavnoj večeri festivala u klubu Boogaloo od 01:00.

Projekt koji svake godine predstavlja nove glazbene trendove i audiovizualne projekte te stavlja fokus na nove talente, ove godine diže ljestvicu izvrsnosti. Illectricity je kulturni projekt koji Zagreb stavlja na europsku mapu neizostavnih događaja, a u 12. izdanju pokazuje zašto je s pravom jedan od najdugovječnijih i najiščekivanijih glazbenih događaja. Organizator festivala je Confusion, udruga za promicanje audiovizualnih umjetnosti.

Ulaznice za završnu večer Illectricity Festivala dostupne su u sustavu Entrio.hr i na Entrio prodajnim mjestima. U pretprodaji je cijena 75 kuna, dok će na ulazu cijena iznositi 90 kuna.