LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KGZ bend u Sax!-u

Knjižnice grada Zagreba imaju svoj bend koji danas nastupa

Repertoar benda je šarolik te se sastoji od četrdesetak pjesama, među kojima su i evergreeni, rock 'n' roll, bossa nova te dječje i božićne pjesme.

Repertoar benda je šarolik te se sastoji od četrdesetak pjesama, među kojima su i evergreeni, rock 'n' roll, bossa nova te dječje i božićne pjesme.

Ako posjećujete Knjižnice grada Zagreba, tamo možete naići na ljubazne gospođe i gospodu koji će vam rado pomoći s preporukom knjige ili se potruditi da baš ona knjiga koju želite dođe u vaše ruke.

Jeste li znali da knjižničari KGZ-a imaju svoj bend? 

KGZ bend osnovan je 2003. godine na inicijativu knjižničara Željka Vrbanca. Krenulo je s tri člana, a danas broji čak osam članova.

Prvi nastup imali su iz „nužde”. Naime, 2003. godine preuređivala se knjižnica S.S. Kranjčevića na Peščenici te su Željka zamolili da se na otvorenju pobrine za glazbeni program. To se i dogodilo. S vremenom se prvotnoj postavi pridružilo još više kolega. Danas većinom nastupaju pred kolegama, na Štrosu ili u ponekom klubu.

Repertoar benda je šarolik te se sastoji od četrdesetak pjesama, među kojima su i evergreeni, rock 'n' roll, bossa nova te dječje i božićne pjesme. Repertoar je vođen slobodnim izborom po principu prilagodbe publici, ali i tradicionalnim prigodama u kojima sviraju, primjerice „Bal pod maskama” u biranju najčitatelja KGZ-a ili „Božićni koncert” u knjižnici S.S. Kranjčevića.

Danas već „poodrastao“ bend, koji može izvesti cijeli koncert, čini osam članova: Anita Babić, vokal, Tanja Radović-Ravnić, prateći vokal, Igor Mladinić, klavijature i „umjetnički ravnatelj benda”, Ivica Bakula, bas gitara i vokal, Željko Vrbanc, gitara, vokal i „tehnički direktor“. Tu su i vanjski suradnici: Boris Tenšek, solo gitara, Luka Peršić, saksofon i flauta te najmlađi, ali i jedini profesionalac (donedavno je svirao u „Teškoj industriji”), Robert Domitrović na bubnjevima.

Večeras ih možete uhvatiti u Sax!-u u 21 sat. Ulaz je besplatan!

FOTO: SAX!