LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstave na internetu

Kerempuhov „Blue Moon” uskoro online!

Humorističan i autentičan presjek predratnog stanja promatranog iz vizure Čarlija, propalog studenta i rockabillyja, moguće je besplatno pogledati od 26. travnja.

Humorističan i autentičan presjek predratnog stanja promatranog iz vizure Čarlija, propalog studenta i rockabillyja, moguće je besplatno pogledati od 26. travnja.

Predstava Blue Moon uspješnog i nagrađivanog hrvatskog pisca Damira Karakaša, u režiji Borisa Liješevića, treća je kojom Satiričko kazalište Kerempuh, pod sloganom Ostani doma – Kerempuh dolazi k tebi, nastavlja ciklus online prikazivanja svojih aktualnih predstava. Moguće ju je besplatno pogledati od nedjelje, 26. travnja, u 20:00 na portalu Jutarnjeg lista i na YouTube kanalu Kazališta.

– Predstava Blue Moon humorističan je i autentičan presjek predratnog stanja promatranog iz vizure Čarlija, propalog studenta i rockabillyja koji u gradskom životu, glazbi i hedonizmu traži bijeg iz surove ličke provincije i zamršenih odnosa s ocem i djedom. Blue Moon nam u ispovjednoj formi, ostvarujući bliskost s gledateljem, oslikava Čarlijevu intimu i specifičan trenutak u vremenu ispunjen kontradikcijama; susreću se potraga za vlastitim identitetom i opterećenje obiteljskim nasljeđem, mladenački užici i nadolazeća ratna katastrofa, prošlost i sadašnjost u kojoj se tragovi prošlosti ponovo bude u drugim obličjima. Karakaševo pismo i Liješevićeva režija, objedinjeni u kazališnoj suradnji, dotiču se osjetljivih i relevantnih pitanja hrvatske svakodnevice, pritom zadržavajući lakoću, humor i jednostavnost umjetničkog izraza. – poručuju iz Kerempuha.

U predstavi igraju: Rakan Rushaidat, Filip Detelić, Vilim Matula, Jerko Marčić, Branka Trlin, Mirela Videk Hranjec i Marko Makovičić. Adaptaciju i dramaturgiju supotpisuju Dina Vukelić, Damir Karakaš i Boris Liješević, glazbu Jurica Pađen, scenografiju Igor Pauška, kostimografiju Vedrana Rapić, oblikovanje svjetla Aleksandar Saša Mondecar, a scenski pokret Pravdan Devlahović. Jezična je savjetnica Ines Carović.

– Popularnost Kerempuhovih predstava na online platformama ne jenjava, pa je tako snimku predstave Traži se novi suprug Mira Gavrana do sada pogledalo preko 50 000 gledatelja. Snimka predstave Ustav Republike Hrvatske Ante Tomića i Rajka Grlića u prva četiri dana prikazivanja pregledana je preko 10 000 puta, a broj pregleda svakodnevno raste. – dodaju.

FOTO: KEREMPUH