LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
9. Tjedan smijeha

Kerekesh teatar urnebesnim komedijama ponovno nasmijava Varaždince

Više od 40 predstava diljem Varaždinske županije na repertoaru je 9. Tjedna smijeha koji je stekao status najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj.

Više od 40 predstava diljem Varaždinske županije na repertoaru je 9. Tjedna smijeha koji je stekao status najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj.

Umjetnička organizacija Kerekesh teatar, čije je osnivanje svojim radom potaknuo autor, glumac i redatelj Ljubomir Kerekeš, od 23. veljače do 4. ožujka organizira 9. Tjedan smijeha. Tjedan smijeha održava se ne samo u Varaždinu nego diljem Varaždinske županije, a posjetitelje u deset dana očekuje više od 40 predstava, sve redom komedija.

Na manifestaciji će poseban jubilej obilježiti predstava Dimnjačar koja će biti izvedena 1250. put. Radi se o jednoj od najizvođenijih hrvatskih predstava koju je publika mogla vidjeti diljem Hrvatske i u kojoj je Ljubomir Kerekeš utjelovio nezaboravan lik dimnjačara Štefa.

Treba naglasiti da je zbog velikog interesa publike dodan još jedan termin predstave Ljubaf u kojoj uz Ljubomira i Jana Kerekeša igraju Ana Begić i Hana Hegedušić. Predstava progovara o ljudskoj uskogrudnosti i ograničenosti na nadasve komičan način.

Na repertoaru je i nagrađivana komedija Krtice u kojoj Jan Kerekeš glumi više od 15 likova. Publika će imati prilike pogledati i najnoviju komediju Kerekesh teatra Pokopaj me nježno u kojoj direktor pogrebnog poduzeća i njegov asistent, propali međimurski hip-hoper, traže četiri grobara.

Na Tjednu smijeha predstave će izvesti i gostujuća kazališta: Kazalište Komedija, Kazalište Moruzgva, Kazalište KNAP i drugi. Čitav raspored izvedbi možete pronaći na službenim stranicama Kerekesh teatra. Ulaznice možete kupiti na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu i na poveznici.

Podsjetimo, Ljubomir i njegov sin Jan Kerekeš izvršni su producenti, glumci, autori i redatelji predstava koje Kerekesh teatar nudi. Među brojnim manifestacijama koje su organizirali nalazi se i Tjedan smijeha koji je 2016. godine dobio status najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj.

FOTO: FACEBOOK/KEREKESH TEATAR