LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvedbe u Studiju EXIT

„Kaučsurfing” stvara sliku prosječne svakodnevice mladih – pogledajte!

„Kaučsurfing” autorski je projekt Kazališne družine Clou u kojem dvije autorice i izvođačice Nina Sabo i Valentina Lončarić, kolažirajući autobiografske elemente i fragmente vlastite svakodnevice, stvaraju sliku prosječne svakodnevice generacije mladih ljudi.

„Kaučsurfing” autorski je projekt Kazališne družine Clou u kojem dvije autorice i izvođačice Nina Sabo i Valentina Lončarić, kolažirajući autobiografske elemente i fragmente vlastite svakodnevice, stvaraju sliku prosječne svakodnevice generacije mladih ljudi.

Glumačka družina CLOU ponovno gostuje u Studiju EXIT s hit-predstavom Kaučsurfing. Izvedbe su zakazane za četvrtak i petak, 20. i 21. veljače, u 19 sati.

Riječ je o socijalnom sitcomu s elementima melodrame. Tekst i režiju potpisuju Nina Sabo i Valentina Lončarić koje i glume s Ellom Bogadi. Dramaturginja je Nikolina Bogdanović. 

– Kaučsurfing autorski je projekt Kazališne družine Clou u kojem dvije autorice i izvođačice Nina Sabo i Valentina Lončarić kolažirajući autobiografske elemente i fragmente vlastite svakodnevice, stvaraju sliku prosječne svakodnevice generacije mladih ljudi. Autorice su tijekom par mjeseci dokumentirale audio- i videograđu iz svoje svakodnevice, borbe s birokracijom, nezaposlenošću, koja je postala osnova za daljnji dramaturški razvoj projekta.

– Kauč simbolizira mjesto ugode, ali i mjesto nemogućnosti pomicanja u realnost, nemogućnosti akcije i izlaska u vanjski svijet. Jedina akcija, tj. surfanje moguće je samo na 2 metra kauča te na taj način kauč postaje mjerilo i granica svijeta. Svi predmeti iz svakodnevice na čudesan način nalaze se u kauču, na kauču, ispod ili iza kauča. Fiktivno i imaginarno istodobno je jedini mogući izlaz iz realnosti, koja je za autorice i protagonistice neizvjesna.

– Iako se čini da se je spona s realnošću prekinuta, realnost, tj. vanjski svijet je u predstavi prisutan kroz gošću koja dolazi izvana, no ona je samo usputna prolaznica koja nema pravo participiranja u kaučsurfingu. S kauča se život imaginarno promatra, ne dopušta izravno participiranje u životu.

– Ideja projekta nastala je kao reakcija na nezaposlenost, nestabilna primanja, nedovoljnu mogućnost participiranja u odlukama i životu zajednice, koja dovodi do krajnje pasivnosti djelovanja. Međutim, djelovanje i nada se ne dokidaju, već se prenose u imaginarnu sferu djelovanja, gdje kauč postaje mjesto gdje je i nemoguće moguće. 

– Predstava je gorko-slatka refleksija o kriškama života, marginalnim zbivanjima pojedinaca unutar četiri zida u kojem se žanrovski isprepliću dokumentarizam, sitcom te nadrealizam koji postaje mašina za pričanje priče. – poručuju iz Exita.

Ulaznice su dostupne na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208) i na platformi Ulaznice.hr.

FOTO: EXIT / PR FOTO