LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Manifestacija Karlovačke županije

Karlovčani se sa Zagrepčanima susreću kod sata

Manifestacija „Sa susjedima kod sata“ drugi put na glavni zagrebački trg postavlja izlog bogate kulturnopovijesne, tradicijske, etno i gastronomske, turističke te gospodarske ponude Karlovačke županije.

Manifestacija „Sa susjedima kod sata“ drugi put na glavni zagrebački trg postavlja izlog bogate kulturnopovijesne, tradicijske, etno i gastronomske, turističke te gospodarske ponude Karlovačke županije.

Nakon prošlogodišnjeg premijernog i iznimno uspješnog predstavljanja Karlovačke županije Zagrepčanima na Trgu bana Jelačića, očekuje nas 2. izdanje događanja Sa susjedima kod sata. Održat će se u četvrtak, 7. rujna od 9:00 do 19:00 sati.

I ove će godine manifestacija biti najveći izlog raznovrsne i bogate kulturno-povijesne, tradicijske, etno i gastronomske, turističke te gospodarske ponude Karlovačke županije. Predstavit će se kroz degustacije i prodaju te cjelodnevni program na pozornici i oko nje (etnoselo, show cooking, radionice…). Kod sata će susjedi Zagrepčanima tako pokazati svoje stare tradicijske zanate i običaje poput pletenja košara, našivavanja vrhovačkih pisanica, čihanja perja i filcanja vune, a posebno će zanimljiv biti prikaz izrade jalbe – pokrivala za glavu koje su nosile udane žene u selima uz Kupu između Ozlja i Karlovca, a koje se radi od elastičnog materijala šupljikave strukture posebnom tehnikom pletenja (međusobnim prepletanjem sistema niti) na uspravnom drvenom luku – lucnju.

Foto: TZ

Glazbeni dio programa rezerviran je za nastupe KUD-ova i tamburaških sastava s područja Karlovačke županije te mažoretkinja.

Sladokusce će pak najviše razveseliti dolazak na Trg 30-ak OPG-ova koji će za degustaciju i prodaju ponuditi svoje sireve, med, brašno (heljdino, kukuruzno, ječemenu kašu…), domaće sokove i džemove, voće i gljive, ljekovite pripravke te pekarske proizvode, ali i drvenu te keramičku kuhinjsku opremu i lončariju. Zapaženo će zasigurno biti predstavljanje karlovačkog slatkovodnog akvarija Aquatice, kao i neizostavne Guinessove štrudle te brojnih drugih slastica poput torte Katarine Zrinske.

Na Trad food spotu Ivana Vukmanić, jedna od najpoznatijih i najboljih kuharica Karlovačke županije, širokoj publici poznata iz TV showa Kruške i jabuke, pripremat će tradicionalna jela s područja Karlovačke županije. Istovremeno će najmlađi moći uživati u gastroradionicama primjerenim njihovu uzrastu.

Organizatori i partneri događanja Sa susjedima kod sata su: Karlovačka županija, Turistička zajednica Karlovačke županije, Grad Zagreb, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica grada Karlovca, Hrvatska gospodarska komora-županijska komora Karlovac i Electrolux.

Foto: TZ
FOTO: TZ