LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Intervju: Achromatic Attic

Kako uskladiti faks, praksu, posao i ljubav prema glazbi

Donosimo vam intervju s mladim dečkima iz benda Achromatic Attic.

Donosimo vam intervju s mladim dečkima iz benda Achromatic Attic.

Achromatic Attic bend je u čijem su sastavu Dino Seferović (frontman), Mislav Martić (solo gitara), Domagoj Puškarić (bubnjevi) i Matej Lagura (bas gitara). Članovi benda većinom su studenti, a uz to odrađuju tu i tamo koju praksu za faks ili privremeni posao.  Za sebe kažu da imaju odličan vokal, razbijaju jakom melodijom i distorzijom te širokim ritmičkim rasponom. Achromatic Attic posebno se istaknuo na prošlogodišnjem INmusic festivalu, gdje su nastupili s pjesmom "Glassy Sweeper". Za Studentski.hr otkrili su:

Koliko često vježbate za nastup? 
Vježbamo otprilike 3 puta tjedno po nekoliko sati. Nastupamo onoliko koliko nas zovu, ali nastojimo ne biti dosadni i svirati stalno.

Uspijevate li povezati fakultetske obaveze s glazbom?
Kako kad. Ponekad je teško pa nosimo gitare na faks i sviramo tijekom pauze.

Možete li zarađivati od glazbe ili je to samo za gušt?
Od glazbe zarađujemo malo, ali zato guštamo do jaja. 

Možete li nam opisati kako ste se okupili?
Od samih početaka tu su Dino i Mislav. Nešto kasnije napušta nas tadašnji basist i u nedostatku boljeg pridružuje nam se Matej. 2010. dolazi do konačne rotacije i kao šlag na tortu dolazi Domagoj. Direktor benda je naravno Dino. Pravi primjer modernog glazbenika velikog srca, ali malog ... :)

Tko su vam uzori?
Uzori su nam Linkin Park, Iron Maiden i Kimbra. 

Bili ste na INmusic festivalu. Koje je vaše iskustvo s tim festivalom?
INmusic je sjajno iskustvo i odlična referenca u CV-u. U početku smo mislili da će biti bezveze jer je cijeli dan padala kiša, ali na kraju se razvedrilo te se skupilo ljudi. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su došli. 

Tko vam sklada glazbu?
Više-manje sami skladamo glazbu. Al' dođe ponekad i želja za nekim hitom (npr. "Glassy Sweeper") pa se obratimo skladatelju Tončiju Huljiću.

Gdje vas sve ubuduće možemo slušati?
Sljedeće svirke su 18. 2. u klubu Klub, 28. 2. u rock klubu Ribnjak te akustička svirka 4. 3. u knjižari Rockmark. 6. 3. smo u Grazu pa, ako imate kojeg čitatelja gore, neka zna.

U utorak, dakle, sviramo u klubu Klub s američkim bendom Simeon Soul Charger koji dolaze u sklopu turneje. Ovim putem pozivamo sve da dođu na koncert. 

Više o samom koncertu možete pronaći i na njihovoj Facebook stranici. Kako dečki zvuče, poslušajte na Youtube klipovima.

FOTO: ACHROMATIC ATTIC