LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Francuskom paviljonu

„Kadrovi” Dobrog Duha Zagreba postavljaju se u Studentskom centru

Od 8. do 23. listopada u Francuskom paviljonu bit će moguće pogledati izložbu fotografija Slavke Pavić, dobrog duha Zagreba, kako su je iz SC-a nazvali.

Od 8. do 23. listopada u Francuskom paviljonu bit će moguće pogledati izložbu fotografija Slavke Pavić, dobrog duha Zagreba, kako su je iz SC-a nazvali.

U Francuskom paviljonu u sklopu zagrebačkog Studentskog centra postavlja se izložba Kadrovi umjetnice Slavke Pavić. Otvorenje je zakazano za četvrtak, 8. listopada, u 18:00.
– Crno-bijela fotografija Slavke Pavić postala je klasika hrvatske fotografije iz koje se toliko toga može iščitati… Postala je nezaobilazna predstavnica slavnog fotografskog doba druge polovice dvadesetog stoljeća. Kolor-fotografijom Slavka Pavić nije se bavila sve dok nije prešla na digitalni fotoaparat 2006. godine.
U posljednje vrijeme bavi se portretiranjem kolega, i raznih uzvanika koje zatekne na kulturnim događanjima kojima gotovo redovito prisustvuje. Ne radi se o studijskim portretima, već o dokumentarnim zapisima, nekoj vrsti fotografskog krokija, kojim ne teži digitalno-računalnoj savršenosti niti dovršenosti koja je karakterizirala njezin crno-bijeli opus analogne fotografije. Naprotiv. To je igra poput stvaranja vlastitog dnevnika. Bilježi ljude kojima je okružena, u knjižnicama, galerijama, kazalištima, rjeđe na klupskom izletu ili događanjima druge vrste. U toj je fotografskoj prisutnosti Slavka Pavić postala omiljena ikona grada, kako se to od milja kaže, postala je dobri duh Zagreba... – poručuju iz Studentskog centra.
Izložba ostaje otvorena do 23. listopada. Moguće ju je pogledati svakim danom, osim nedjelje, od 10:00 do 18:00. 
FOTO: SLAVKA PAVIĆ