LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Midsummer Scene festival

Josipa Lisac razgledala čarobnu zbirku Goddardovih fotografija

Britanski umjetnik Barri Goddard u Dubrovnik se zaljubio na prvi pogled, a njegove zanimljive fotografije tog grada razgledali su Josipa Lisac, Đurđa Tedeschi i brojni uglednici na izložbi koja je otvorena u sklopu Midsummer Scene Festivala.

Britanski umjetnik Barri Goddard u Dubrovnik se zaljubio na prvi pogled, a njegove zanimljive fotografije tog grada razgledali su Josipa Lisac, Đurđa Tedeschi i brojni uglednici na izložbi koja je otvorena u sklopu Midsummer Scene Festivala.

Izložba From Illyria to Elsinore britanskog umjetnika Barija Goddarda otvorena je u dubrovačkoj palači Sponza u sklopu Midsummer Scene Festivala. Fotografije prikazuju ljepote Hrvatske i vode nas na nesvakidašnje putovanje najljepšim dubrovačkim lokacijama kao i uzbudljivim scenama tragedije Hamlet te komedije Na tri kralja, odigranim na prošlim izdanjima festivala. Bari nas svojim viđenjem naših ljepota zapitkuje jesmo li ih zaista doživjeli u potpunosti. Pokazuje nam ih iz novog kuta koji dočarava svu njihovu ljepotu i snagu

Izložbu koja je otvorena do 7. srpnja među prvima je razgledala glazbena diva Josipa Lisac koja je u Dubrovnik stigla na poziv autora te dala naslutiti kako je na pomolu buduća suradnja s njim. Čarobnu zbirku fotografija na otvaranju su razgledali i Đurđa Tedeschi, direktorica TZ Dubrovnik Romana Vlašić, počasni britanski konzul Mark Thomas, voditeljica Darija Mikulandra, glumačka postava Sna Ivanjske noći, članovi kazališne družine Kolarin i drugi.

Goddard se u Dubrovnik zaljubio na prvi pogled, a zanimljive fotografije iz godine u godinu bude veliko zanimanje kako gostiju tako i samih Dubrovčana. Svoju ljubav prema Hrvatskoj Goddard je prošle jeseni predstavio i u Londonu, gdje je izložba postigla zapažen uspjeh te pobudila veliki interes građana za posjet Hrvatskoj i festivalu.

Četvrto izdanje nastavlja suradnju s Domom Marina Držića i Društvom prijatelja dubrovačke starine te će se 6. srpnja u 21.30 sati također u palači Sponza odigrati glazbeno-scenski program naziva Držić meets Shakespeare. Dio ansambla Sna Ivanjske noći igranim će scenama proslaviti 450. obljetnicu smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića, a u pratnji ansambla za ranu glazbu – Plazarijusa.

Midsummer Scene Festival i Shakespearova komedija San Ivanjske noći igraju se na tvrđavi Lovrjenac svake večeri u 21. 30 sati sve do 5. srpnja. Ovogodišnja posjećenost uzbudljivog kulturnog programa ruši sve rekorde, što je još jedna potvrda kvalitete jedinog kazališnog festivala na engleskom jeziku na koji pristižu ljubitelji kulture iz cijelog svijeta.

Festival je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Eventsa Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productionsa Ltd. London. Ulaznice se mogu kupiti online na službenoj stranici, u sustavu Ulaznice.hr i na prodajnim mjestima u TZ Dubrovnik na Pilama i u Luži.

FOTO: SELECT PR