LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival u Dubrovniku

Jedna od najgledanijih kazališnih predstava u povijesti na „Midsummer Scene Festivalu"

Jubilarno 5. izdanje jedinog hrvatskog kazališnog festivala na engleskom jeziku najavljuje bogato i uzbudljivo kulturološko putovanje.

Jubilarno 5. izdanje jedinog hrvatskog kazališnog festivala na engleskom jeziku najavljuje bogato i uzbudljivo kulturološko putovanje.

Jeste li znali da je Shakespeareov San Ivanjske noći jedna od najgledanijih kazališnih predstava u povijesti? Milijuni diljem svijeta gledali su barem jednu predstavu najpoznatijeg britanskog književnika koji je u početku karijere u rodnom Stratfordu predstave pisao za pet funti. Njegovo stvaralaštvo ostavilo je dubok trag diljem svijeta, a kazališna publika u Hrvatskoj ovog će ljeta imati prilike pogledati ovu predstavu na izvornom jeziku.

Prilika je ovo kakvu nisu propustile ni tisuće posjetitelja iz 32 zemlje, koliko ih je posjetilo dubrovački Midsummer Scene Festival, koji se ovog ljeta ponovno održava, i to od 20. lipnja do 5. srpnja. Prekrasna dubrovačka tvrđava Lovrijenac bit će ponovno najljepša pozornica za izvođenje ovog djela.

– Ova je godina za nas posebna i izrazito smo ponosni jer slavimo mali, peti jubilej našeg festivala. Naš festival pokazao se kao jedinstvena kulturna ponuda Dubrovnika i Hrvatske koja uživa podršku institucija i svih turističkih subjekata. Želimo pružiti gledateljima nezaboravno iskustvo doživljaja povijesne i kulturne baštine kroz kazališnu čaroliju i trudimo se svake godine obogatiti festival dodatnim programima. – istaknula je producentica Darija Mikulandra Žanetić.

Uz San Ivanjske noći, jubilarno 5. izdanje jedinog hrvatskog kazališnog festivala na engleskom jeziku najavljuje bogato i uzbudljivo kulturološko putovanje. Ovog ljeta u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, Midsummer Scene prvi put predstavlja zanimljivu monodramu Henry V (Man and Monarch) australskog glumca Bretta Browna, a u režiji Philipa Parra. Predstava je do sada osvojila srca brojnih ljubitelja vrhunskih kazališnih djela, a 2016. godine osvojila je nagradu za najbolju solo-izvedbu Shakespearea na Ostrava Shakespeare Festivalu

Festival nastavlja suradnju s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom kroz program Midsummer Night's Music na Lovrijencu, kao i suradnju s Domom Marina Držića. Kroz program Držić meets Shakespeare ukazuje se na važnost ostavštine velikih hrvatskih književnika, a posebno našeg najvećeg komediografa Marina Držića trudeći se približiti i prikazati veličinu i vrijednost njihovih djela posjetiteljima iz cijelog svijeta.

Festival Midsummer Scene projekt je Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Eventsa Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productionsa Ltd. London.

FOTO: SELECT PR