LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U Tvornici pala Kiša metaka

IZVJEŠTAJ s Kiše metaka: „Tko te dira u srce, je li Ceca ili mi”

U subotu je Kiša metaka predstavila svoj drugi album, "Folder 2". Kako i na prošlogodišnjem koncertu u Tvornici, tako su i na ovom pokazali da su kraljevi vrhunske atmosfere.

U subotu je Kiša metaka predstavila svoj drugi album, "Folder 2". Kako i na prošlogodišnjem koncertu u Tvornici, tako su i na ovom pokazali da su kraljevi vrhunske atmosfere.

Fanovima Kiše metaka u subotu je u Velikom pogonu Tvornice bio serviran show, začinjenim dobrim beatovima, gangsta rapom i još boljim versovima. U sklopu vrhunske "žurke", momci iz Kiše promovirali su svoj drugi album jednostavnog naziva "Folder 2"

Prije točno godinu dana, na "istom mjestu zločina", promovirali su svoj debitantski album. Već su s debitantskim albumom osvojili hordu sljedbenika i imali vrhunski koncert u Tvornici, onda je jasno kakav je tek sada bio. Vuk Oreb, Vojko Vrućina, Krešo Bengalka i DJ VRH napravili su vrhunski posao, uz pomoć gostiju koji su ovaj koncert učinili još tvrđim.

Kao predgrupa Kiši, nastupila je provokativna Mimi Mercedez. Kako su rekli članovi Kiše, raperica njemačkog kvaliteta i srpskog mentaliteta. Ne može se reći da cijela rap scena ima pozitivno mišljenje o njoj, no činjenica je da je ugodno popunila Veliki pogon prije headlinera i odlično zabavila publiku pjesmama sa svog EP-a "Napaljene uličarke", među kojima je najpoznatija "Šta (Opet neko kurčenje)".

Kiša metaka/Tvornica
 
Niko Goga/Ziher.hr

Nakon Mimi, stupili su na pozornici glavni kreatori kaosa te večeri. Koncert je, gotovo tradicionalno, otvoren pjesmom "Konan" s prvog albuma. Puna Tvornice već je na prvi beat digla u zrak i gotovo ih nije spuštala tokom cijelog koncerta. Uslijedila je stvar s novog albuma, "Bauhaus". Iako je stvar novije proizvodnje, malo je bilo osoba te večeri koje nisu znale tekst. To vrijedi i za ostale pjesme s novog albuma, što potvrđuje da je i novi album na visokom levelu kao i prvi.

Na set listi su se potom našle "Swag iznad svega" i "Naopako", a nakon toga se na sceni pojavio Shamso iz Brkova, koji je otpjevao s Kišom "Miješano meso" i "Ornelu". Za vrijeme "Miješanog mesa", temperatura se u dvorani zasigurno podigla za koji stupanj. Teško je biti imun na genijalne beatove u njihovim pjesmama, a još teže kada pjesme uz to imaju balkanski štih, što je slučaj u ovoj pjesmi.

"Swagonic" je bila iduća stvar, a nakonj nje se Kiši pridružio Batman 3000, koji je repao na pjesmama "Skidaj gaće" i "Mi". Show je nastavljen pjesmama "Model", "Cigan" s albuma Dječaka "Istina", "Krek kuća" s albuma "Drama", a onda i stvarima "Swagusha" i "Umjetnik erotike".

Splitskim reperima pridružili su se još jedni gosti. Riđi, Snajper, Hladni i Žugi iz High5-a pridružili su se Orebu na stageu na pjesmi "Sinusi". Uzavrela atmosfera obilježila je cijeli koncert, no publika je dodatno poludila na sljedeću stvar, "Drei millionen", nakon koje su slijedile pjesme "Crni fondovi" i "Daj pare"

Kiša metaka/Tvornica2
 
Niko Goga/Ziher.hr
 
 

Simbiozom Tutankamona i Kiše palo je još malo narodnjačkog melosa i balkanskog štimunga, i to na pjesmama "Pazar" i "Pir". Nakon Tutankamona, na stage se opet vratio Batman i to na pjesmi "Jaketa", nakon koje su na reperotaru bile "Komuna" i "Mejaši". Zadnji gost večeri bio je Žuvi, koji se pridružio na pjesmama "Mirela Holy" i "Pljačkam turiste". Grande finale koncerta obilježila je "Namazan u kocki", pjesma koju su zajedničkim snagama odradili glavni akteri večeri sa svim svojim gostima.

Sudeći po zainteresiranosti i atmosferi u Velikom pogonu, publika je koncertom bila i više nego zadovoljna. Publika jako dobro prihvaća "čušpajz" pjesama s prvog albuma, novih pjesama, pjesama s albuma Dječaka, pjesama Kreše i Žuvija i tako dalje.

Kiša metaka je potvrdila da više nije samo osvježenje na regionalnoj rap sceni, već da su se uspjeli uspješno etablirati na njoj, iako iza sebe imaju tek dva albuma. Možda jesu već deset godina na rap sceni, no u ovoj postavi imaju samo dva albuma iza sebe. S obzirom na tu činjenicua, oni su apsolutni kraljevi atmosfere. To je bilo uočljivo i na jučerašnjem koncertu, rap poslastica koju bi svatko željan dobrih versova i beatova trebao doživjeti. 

U nastavku je snimka s njihovog najvećeg koncerta u karijeri, koncert u Domu sportova, kada su nastupili s Brkovima.

FOTO: NIKO GOGA/ZIHER.HR