LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebački plesni centar

„Iz dječjeg crteža“

Poveznica različitih tema sola i videa očituje se u autoričinu nadahnuću u vedrim motivima koji se mogu pronaći u dječjim crtežima.

Poveznica različitih tema sola i videa očituje se u autoričinu nadahnuću u vedrim motivima koji se mogu pronaći u dječjim crtežima.

6. i 7. 3. 2014. u Zagrebačkom plesnom centru u 20.00 sati Stošija Zrinski izvoditi će predstavu "Iz dječjeg crteža"

Stošija Zrinski višegodišnja je suradnica Zadarskog plesnog ansambla. Svoje neformalno plesno obrazovanje stekla je u projektima i treninzima Zadarskog plesnog ansambla, studija Vem, ansambla Kelkope, UPPU Puls-a te u radionicama suvremenih plesnih tehnika (u organizaciji Liberdance-a, Eks-scene i drugih).

Surađuje kao plesač, koreograf i pedagog sa Zadarskim plesnim ansamblom, radi kao pedagog u plesnoj udruzi Sjene iz Šibenika te kao voditelj ritmike i plesa za predškolce u ritmičko-plesnoj udruzi RPU Mali Cvrčak. Uz ples, bavi se kostimografijom i izradom videomaterijala. Koreograf je cjelovečernjih predstava: Razgovor duše i tijelaShow Show Show (1, 2, i 3. dio), Colour i Tropical Society.

Ova je predstava kolaž različitih plesnih solo izvedbi i videouradaka autorice nastalih u različito vrijeme. Poveznica različitih tema sola i videa očituje se u autoričinu nadahnuću u konkretnim i jednostavnim motivima koji se mogu pronaći u dječjim crtežima. Motivi su često puni vedrih i živih boja te razveseljavaju čovjeka. Želja autorice jest da i sama predstava bude takvog ozračja. Otuda i naslov solo predstave.

Autorica pronalazi nadahnuće, izazov i zadovoljstvo u oživljavanju, odnosno animaciji predmeta namijenjenih za igru i kreaciju, poput kolaža, igračaka, plastelina i ostaloga. Također, voli istraživati kako obični predmeti iz naše svakodnevice kroz videokameru postaju nešto sasvim drugo.

Cijena ulaznice je 30 kuna.

FOTO: FACEBOOK