LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kongres studenata muzeologije

Ispričajte svoju viziju budućnosti kulturnog sektora u novom normalnom!

Studenti muzeologije pozivaju na izlaganje u videokonferenciji koja će predstaviti problematiku održivosti i napretka kulture i baštine u bližoj budućnosti. Prijave su otvorene do 20. listopada, a sudjelovanje je besplatno.

Studenti muzeologije pozivaju na izlaganje u videokonferenciji koja će predstaviti problematiku održivosti i napretka kulture i baštine u bližoj budućnosti. Prijave su otvorene do 20. listopada, a sudjelovanje je besplatno.

Studenti muzeologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu organiziraju 3. Kongres studenata muzeologije pod nazivom Baština za ljude, zbog ljudi. Održat će se kao videokonferencija 27. studenoga 2020. godine, a namijenjen je studentima i stručnjacima muzeologije, srodnih znanosti te usmjerenja poput ekonomije, turizma, menadžmenta i sličnih, čije se djelovanje tiče kulturnog i baštinskog sektora.

Kongresom se traži mjesto koje bi kulturni sektor trebao zauzeti u nadolazećem razdoblju novog normalnog. Osim toga, upitna je i održavanost muzeja i kulturnih institucija te razmjeri koji bi trebali pridonositi zaštiti od materijalnih šteta na zgradama i materijalima. Stoga, ponuđene su i neke teme koje bi izlagači mogli predstaviti:

  • Kako globalizacija i informatizacija utječu na razvoj baštine, muzeja i muzejske publike
  • Problem komodifikacije kulture i baštine
  • Kulturni turizam
  • Virtualna stvarnost: virtualni muzeji i izložbe, gamifikacija
  • Transformacija i budućnost kulturnih institucija
  • Pitanje budućnosti muzejske struke.

Svi zainteresirani pozvani su besplatno sudjelovati u izlaganju za koje se moraju prijaviti na e-adresu kongresmuz@gmail.com s naslovom Prijava na kongres zaključno s 20. listopada 2020. godine. Trebaju poslati naziv teme i sažetak (do 400 riječi) rada, ime i prezime, fakultet i smjer ili naziv institucije. Povratne informacije dobit će do 25. listopada. Dodatne informacije mogu se zatražiti na Facebook stranici Kongresa.

Cilj je ovakvoga događaja, ističu iz organizacijskoga tima, potaknuti dijalog, diskusiju i diskurs unutar interdisciplinarnog okvira sa zajedničkim ciljem dugoročne održivosti i napretka kulture jer se baština tiče cijeloga društva.

FOTO: PIXABAY